RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

GRUDE: Otvoren mikrobiološki laboratorij i nova školska sportska dvorana

Napisano 18.02.2010. 11:47
Meliha Alić

GRUDE: Danas (srijeda) je u Grudama priređena prava svečanost povodom otvaranja mikrobiološkog laboratorija, te nove školske sportske dvorane. Najprije su premijer Vlade ŽZH-a Zvonko Jurišić i ministar zdravstva u istoj Vladi Boris Grizelj otvorili za županiju Zapadno – hercegovačku vrlo važan mikrobiološki laboratorij vrijedan oko 250 000 KM. U razgovoru s novinarima ministar Grizelj je rekao, ne krijući zadovoljstvo, da se radi o projektu koji traje već tri godine i da je napokon došao dan njegovog otvaranja, što za ovu županiju ima vrlo veliku važnost. Korisnici usluga ovog laboratorija više neće morati ići iz županije u Mostar ili Čapljinu da bi izvadili određene nalaze. Do sada smo morali plaćati više od 300 000 KM na godinu za više od 24 000 nalaza koje bi naši žitelji radili u Mostaru. To bi značilo da samo za jednu godinu ovaj laboratorij imat će pokriće tih novaca koji su odlazili iz naše županije, te će se moći sam financirati. Treba napomenuti da će se nalazi i dalje plaćati no smanjit će se troškovi odlaska u druge laboratorije.

Mikrobiološki laboratorij

Premijer Jurišić je također izrazio zadovoljstvo otvaranjem ovog laboratorija koji je isfinanciran vlastitim sredstvima Vlade ŽZH, tj. resornog ministarstva i ZZO ŽZH-a. Isto tako Jurišić je napomenuo da je sretan također zbog otvaranja školske sportske dvorane koja je falila grudskim učenicima i da nema više odlazaka autobusom u drugu dvoranu na sat tjelesnog. Dvorana je koštala oko 1 700 000 KM gdje je Vlada ŽZH-a imala najveći udio u financiranju. Premijer Jurišić je rekao da je i lobiranjem domaćeg političara Vinka Zorića u Sarajevu kod resornog ministarstva školstva, odnosno kod ministrice Melihe Alić, uspjelo se dobiti 250 000 KM, dok je Vlada Republike Hrvatske sudjelovala u izgradnji sa 50 000 KM. Dvoranu su otvorili ministar školstva Vlade ŽZH-a Vjekoslav Čamber, te ravnatelj škole Leko.

Nova školska dvorana u Grudama

Na današnjoj svečanosti u Grudama bili su i ministrica školstva u FBiH Meliha Alić, ministar vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH Damir Ljubić, predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić, i ministri u Vladi ŽZH-a, te ostali lokalni političari i članovi crkve.

Naša gošća, gospođa Meliha Alić, ispod zastave HB :)

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi