RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Halilovićeva stranka bi tužila Hrvatsku za agresiju, tvrde "lažnim" istragama pokušava se napraviti suprotno

Napisano 14.03.2017. 23:06

Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) priopćila je danas da “povodom dogovorene političke kampanje tzv.”istraga”, a koja se realizira između HDZ-a Hrvatske i HDZ-a Dragana Čovića, a protiv zapovjednika Armije Republike BiH, te generala i oficira legalne i legitimne vojne formacije države BiH“, smatra da se radi o običnoj političkoj igri dva HDZ-a koja ima četiri cilja.

To su: pokušaj pripremanja terena za lažnu relativizaciju presudi paradržavi “Herceg-Bosna”; skretanje sa saučešća Dragana Čovića u korištenju ratnih zarobljenika ARBiH u prinudnom radu, što je krivično djelo; pokušaj HDZ-a Dragana Čovića da poboljša svoju pregovaračku poziciju u BiH s ciljem dobivanja izborne jedinice za sebe i svoju privatnu stranku.

Kao četvrti cilj BPS navodi da se „umjesto tužbe BiH ka Hrvatskoj za agresiju, ovim lažnim “istragama” pokušava napraviti suprotno, što je povijesna i činjenična neistina i na to zvanični organi države BiH i sve patriotski orijentirane stranke i udruženja trebaju reagirati, svako na svoj način prema određenim institucijama u BiH i inozemstvu“.

- Pozivamo rukovodstva HDZ-a Hrvatske i Čovićevu filijalu u BiH da se urazume i prestanu voditi politiku "banovine Hrvatska", sada putem pravosudnih podmetanja, te da svoju odgovornost i odgovornost politika koju danas oni slijede, a koja je osuđena u Den Haagu, ne pokušavaju prebacivati na pleća onih koji su branili svoju državu i svoj čist put dokazivali na najvišim međunarodnim instancama, kao što su zapovjednik ARBiH i oficiri obrambene vojske naše države - navodi se u priopćenju BPS-a.

Dodaje se da BPS s indignacijom odbacuje svako povezivanje predsjednika ove stranke s bilo kakvim podmetanjima u tzv. “istragama” koji su obični politički pamfleti, navodi se u priopćenju BPS-a, prenosi Fena.


Nema komentara

Anketa

Ustavi