RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HBŽ i ZHŽ traže da Jurišić ode, on će raspustiti podružnice

Napisano 05.09.2013. 11:36
HBŽ i ZHŽ traže da Jurišić ode, on će raspustiti podružnice

Nezadovoljstvo određenog broja članova iz redova HSP-a BiH ponovno je isplivalo na vidjelo. Ovoga puta nezadovoljni su vodstvom stranke na čelu s predsjednikom Zvonkom Jurišićem kojemu, između ostaloga, zamijeraju kako nisu ni trepnuli na odlazak određenih kadrova iz ove stranke poput predsjednika FBiH Živka Budimira. Naime, nakon što je Županijsko vijeće HSP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) u medijskom priopćenju iznijelo svoje nezadovoljstvo i razloge zbog kojih bi trebalo smijeniti predsjednika HSP-a Zvonku Jurišića, jučer su se oglasili i predsjednici podružnica HSP-a BiH iz tri općine ZHŽ-a, Posušje, Ljubuški i Grude, kao i nedavno izabrani, ali nepotvrđeni predsjednik ŽV Velimir Petričušić.

U svom priopćenju nezadovoljno članstvo iz ZHŽ-a u sastavu Filip Čamber, predsjednik podružnice Posušje; Josip Pavlović, predsjednik podružnice Ljubuški te Marko Pinjuh koji je na čelu grudske podružnice, navode kako je stranka došla na niske grane. Iz HBŽ-a, pak,smatraju da je članstvo nedovoljno informirano o odnosima unutar platforme što su i potvrdili spočitavši stranci, odnosno Jurišiću samovolju u upravljanju resursima javnih poduzeća , što je jako zanimljiva konstatacija ako uzmemo u obzir da HSP BiH, a posebice Jurišić već više od godinu dana nema nijednog (svog) utjecajnijeg čovjeka u javnim poduzećima, osim Mate Pavkovića koji obavlja jednu od direktorskih dužnosti u EP HZ HB. U ZHŽ-u su nadalje nezadovoljni činjenicom da izbor Velimira Petričušića za predsjednika ŽV-a nije potvrđen od vrha stranke, iako je, kako oni tvrde, izabran legitimno. Čitava situacija bi svoj epilog trebala dobiti danas kada se u Sarajevu održava sjednica Glavnog stana na kojoj će se barem prema najavama povući brojna pitanja, između ostalih Jurišićeva smjena i Petričušićevo imenovanje.

Na sve optužbe i nezadovoljstva Zvonko Jurišić je komentirao kako o njegovoj smjeni ne mogu odlučivati županijski, ili općinski odbori, nego sabor stranke, te da su ovo stvari o kojima treba raspraviti na sjednici Glavnog stana, a ne se obračuvati preko medija. Kada je u pitanju imenovanje Velimira Petričušića za predsjednika, Jurišić ističe kako će se na sjednici Glavnog stana vidjeti hoće li on biti potvrđen ili neće, te da će vjerojatno doći do raspuštanja podružnica u ZHŽ-u.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi