RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HDZ 1990 o sastanku u Kiseljaku: Ono što priznajemo HDZ-u BiH, očekujemo da on prizna nama

Napisano 07.06.2016. 19:31

Na jučer održanoj sjednici Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora(HNS) u Kiseljaku u vezi s pregovorima o zajedničkom nastupu stranaka koje djeluju pod okriljem HNS-a na predstojećim lokalnim izborima u BiH nije postignuto potpuno suglasje, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

HDZ 1990 smatra kako je u Republici Srpskoj, Središnjoj Bosni i dijelu Posavine takav zajednički nastup nužan, ali na partnerskim osnovama.

“Dubokog smo uvjerenja, kada je riječ o spomenutim prostorima, kako HDZ BiH, kao stranka koja posjeduje dvije trećine legitimiteta treba, temeljem dogovora, ponuditi najveći broj kandidata koje bi druge hrvatske stranke, prije svega HDZ 1990, podržale. No, isto tako očekujemo da HDZ BiH na identičan način poštuje jednu trećinu hrvatskog legitimiteta koji posjeduje HDZ 1990 i podrži kandidate HDZ-a 1990 na pojedinim prostorima”, poručili su iz ove stranke.

U priopćenju se dodaje kako je na sjednici u Kiseljaku odlučeno da se pregovori o zajedničkom nastupu nastave kroz bilateralne razgovore predsjednika dva HDZ-a.

“HDZ 1990 će i dalje činiti napore kako bi se postigao dogovor koji bi hrvatskom narodu omogućio zaštitu i vraćanje pozicija koje mu pripadaju”, stoji u priopćenju.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi