RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatski košarkaški klub "Neum" počeo s radom

Napisano 27.12.2010. 02:55

Osnovni cilj HKK ''Neum'' Neum je okupiti sve uzraste mladih, djece i omladine i odraslih koji su zainteresirani ili su simpatizeri košarke, a imaju volju i želju da svoje slobodno vrijeme provedu u društvu sa košarkaškom loptom da se učlane u HKK ''Neum“ i na taj način doprinesu ukupnim društveno ekonomskim, kulturnim i sportskim zbivanjima u Općini Neum. Na zahtjev kluba, a uz suglasnost Općine Neum osigurano je korištenje sportske dvorane u Osnovnoj školi ''Kardinal Stepinac'' u Neumu i stručna osoba – trener prof. Obad koji na amaterskoj osnovi već više od dvije godine radi i trenira oko 60-o neumske djece.

Prije nešto više od godine dana na inicijativu nekadašnjeg košarkaša prof. Zlatka Obada (košarkaš Slobode Dite Tuzla) rodila se ideja o utemeljenju košarkaškog kluba u Neumu koja je prihvaćena velikim odzivom i interesom omladine svih uzrasta uz potporu starijih generacija sumještana.

Utemeljiteljskom skupštinom i upisom u registar Udruga kod Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ - HRAVATSKI KOŠARKAŠKI KLUB „NEUM“ Neum (skraćeni naziv: HKK ''NEUM'' NEUM) stvorene su pravne pretpostavke za početak rada, te osigurani i drugi preduvjeti za početak rada.

Na zahtjev kluba, a uz suglasnost Općine Neum osigurano je korištenje sportske dvorane u Osnovnoj školi ''Kardinal Stepinac'' u Neumu i stručna osoba – trener prof. Obad koji na amaterskoj osnovi već više od dvije godine radi i trenira oko 60-o neumske djece i omladine različitih uzrasta kojima se svakodnevno pridružuju i starije generacije.

Osnovni cilj HKK ''Neum'' Neum je okupiti sve uzraste mladih, djece i omladine i odraslih koji su zainteresirani ili su simpatizeri košarke, a imaju volju i želju da svoje slobodno vrijeme provedu u društvu sa košarkaškom loptom da se učlane u HKK ''Neum“ i na taj način doprinesu ukupnim društveno ekonomskim, kulturnim i sportskim zbivanjima u Općini Neum.

Potpora koja je dana jednogodišnjem izvješću o radu i programu rada za 2011. godinu na zasjedanju redovne godišnje Skupštine kojom je predsjedavao Stojan Šutalo i Upravnom odboru koji vodi Pero Obad uz svakodnevni interes mladih pruža nam šansu da i sport sudjeluje u promociji i nadgradnji primorskog turizma – Neuma.

''Vjerujem da će svi ljubitelji i simpatizeri sporta, a posebno košarke koji su spremni da na sve načine da daju potporu radu HKK ''Neum“ Neum (članstvo, dobrovoljni prilozi, donacije, pokloni i slično), te svojim pristupanjem Udruzi učiniti će zajedno sa rukovodstvom kluba početni korak za uspješan i prosperitetan rad HKK ''NEUM“ Neum'', rekao je predsjednik Upravnog odbora Pero Obad.


Nema komentara

Anketa

Ustavi