RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HSP BiH: Nije potpisan nikakav koalicijski sporazum s bošnjačkim strankama u RS-u

Napisano 01.04.2018. 22:25

Reagiranje na članak na portalu Dnevnik.ba pod naslovom "Karamatić osudio koaliranje HDZ 1990 i HSP sa Seferom Halilovićem" od 30. Ožujak 2018 god.

Poštovani na Vašem portalu pod naslovom " Karamatić osudio koaliranje HDZ 1990 i HSP sa Seferom Halilovićem" od 30. Ožujak 2018 god.

Prije svega želim istaknuti da nisam mislio uopće reagirati na ovaj besmisleni imput, bez ikakvog argumenta od strane predsjednika HSS BiH gosp. Karamatića, ipak sam odlučio reagirati i zamoliti Vas da objavite ovaj svojevrstan demant, zbog javnosti, čitatelja i brojnih poziva članova i dužnosnika  HSP BiH.

Začuđen sam, a možda i nisam, načinom pisanja dotičnog koji  "osuđuje" a onda štivo počima sa "ako je" i tako dalje. Dakle u najgorem slučaju kada  nešto želite javno osuditi potrebno je provjeriti i navesti činjenice i okolnosti nekoga događaja ili čina. Pa ću evo ja "poučen" štivom gosp. Karamatića napisati nekoliko redaka i demantirati laži napisane u tom štivu, koje ću započeti sa ako je.

Ako je gosp. Karamatić zaboravio, podsjetit ću ga da sam samo prije nekoliko dana na sjednici Predsjedništva HNS-a u nekoliko navrata  i u njegovoj nazočnosti iznio stav HSP BiH da na naredne opće izbore  izlazimo isključivo u okviru dogovora unutar HNS-a, te da HSP BiH neće i nemože sudjelovati ni u kakvim drugačijim koalicijama ni u RS-u ni na ostalim razinama u BiH.

Ako je gosp. Karamatić zaboravio podsjetit ću ga, da je HSP BiH prošle godine u kolovozu potpisao sporazum o strateškoj suradnji sa HDZ BiH koji se odnosi i na predizbornu i postizbornu koaliciju naših stranaka, te ga podsjećam da HSP BiH a pogotovo ja osobno drži do svoje riječi za razliko od njega (sporazum HSP BiH- HSS BiH za općinu Žepče na prošlim lokalnim izborima 2016.god).

Ako je gosp. Karamatić zaboravio podsjetit ću ga da, koalicijske sporazume potpisuju ovlaštene osobe za zastupanje političkih subjekata kako je jasno definirano i zakonima i stranačkim aktima, u konkretnom slučaju mogu potvrditi da u ime HSP BiH nisam potpisao nikakav koalicijski sporazum za izbore u RS-a prema tome jasno je da se HSP BiH pokušava imputirati obična laž i izmišljotina.

Ako se gosp. Karamatić zabrinuo da sam mu moguća politička konkurencija u političkom prostoru, kojega na vrlo zanimljiv način brani, prema onom sto ja mogu zaključiti iz njegovih javnih istupa, poručujem mu da mirno spava jer ono što on radi ja sigurno neću nikada, a neće ni HSP BiH koji je u smislu izbornog potencijala, izbornih rezultata i ako hoćete izbornog legimiteta bar deset puta jači od HSS-a.

Ako je gosp. Karamatić zaboravio podsjetit ću ga na plejadu Hrvatskih velikana u novijoj povijesti HSS-a u BiH, od obnovitelja HSS-a u BiH Ive Komšića, Zubaka, Sliškovića i dr. pa sve do danas, ne znam postoji li stranka u BiH sa kojom nisu koalirali, koji su svakako uključujući i Karamatića, na začelju  reda onih koji  HSP BiH  eventualno mogu pozivati na red. I na kraju bih zaključio, da gosp. Karamatiću  predsjedniku HSS BiH bolje leže citati  nekih sad već povijesnih ličnosti, nedavno je citirao Izetbegovića, pa i Gandija, od ovakvih loših političkih podmetanja.


Nema komentara

Anketa

Ustavi