RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Idila za ljubitelje zimskih radosti

Napisano 30.01.2011. 10:24

UŽIVANJE NA SNIJEGU Skijaški vikend na Vlašiću

Idila za ljubitelje zimskih radosti

Na prilaznim putovima veliki broj vozila i autobusa, ali i pješaka koji dolaze na vikend ili duži odmor

• Raznovrsna ponuda

Veliki broj turista, zaljubljenika u zimske sportove jučer je bio na Vlašiću. Na prilaznim putovima kolona vozila i autobusa, ali i pješaka koji dolaze na vikend ili duži odmor. Snijega je bilo dovoljno da su svi ski-liftovi bili u pogonu Babanovac 1 i 2, Markovac, Baby ski-lift, te dva manja ski-lifta koja rade u sklopu Eko FIS - Vlašić.

- Evo kao što vidite lijep dan na Vlašiću, veliki broj djece. Danas smo sretni što nam je pao snijeg. Žao nam je što su nam dječica ovaj, ko zna koji po redu zimski raspust, proveli bez snijega, ali zato danas zaista uživaju. Naši kapaciteti, kada je u pitanju „Eko FIS Vlašić" su zauzeti do kraja veljače. Interes je veliki, a i mi smo zadovoljni posjetom. Razlog za dobru posjetu su i gastro ponuda i novoizgrađeni restoran sa stotinu mjesta sa kongresnim centrom. Za mjesec dana planiramo otvaranje zatvorenog bazena sa saunom i kompletnom wellness ponudom - kaže Željka Bajramović, voditelj tima za odnose sa javnošću kompanije FIS iz Viteza.

Na platou ispod skakaonice u središnjoj zoni Babanovca među stotinama skijaša i sankaša članovi „Ski team Babanovac" obučavaju najmlađe, ali one malo starije prvim vještinama na skijama. Oni koji su stekli više znanja sa svojim učiteljima odlaze na ski-lifove Babanovac i Markovac koji traže dobro skijaško umijeće.

Turistički radnici na Vlašiću nadaju se novim snježnim padavinama kako bi se produžila zimska sezona i nadoknadilo ono što je izgubljeno tokom prve polovine siječnja kada nije bilo snijega.   

• Pitoma planina

Na Vlašiću smo zatekli i poznatog bh. pjevača Igora Vukojevića koji na Vlašiću redovno provodi zimske odmore.
- To je kod mene standardno da svake godine bar dva puta dođem na Vlašić i provedem po četiri-pet dana zavisno od obveza. Vrlo rado to činim jer Vlašić je jedna pitoma planina, pa nam je ovdje jako fino - kazao nam je Igor.

| Dnevni avaz | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi