RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Inzko: Izborna reforma nema alternativu, dogovor se mora postići

Napisano 05.12.2017. 23:18

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko se tijekom ovotjednog posjeta Bruxellesu sastao s rukovodećim direktorom za Europu i centralnu Aziju Evropske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) Thomasom Mayr-Hartingom, izvjestiteljem za BiH i članom EU Parlamenta Cristianom Danom Predom te drugim zvaničnicima EU.

Visoki predstavnik je na konferenciji, koju je organizirao Europski parlament, održao govor pod nazivom "Europska Bosna i Hercegovina: Kulturna raznolikost i pomirenje", prenosi Fena.

Ukratko je objasnio svoje viđenje trenutne političke situacije u Bosni i Hercegovini i izazova sa kojim će se BiH suočavati u budućnosti.

Visoki predstavnik je rekao da političke stranke moraju postići dogovor o izbornoj reformi, što bi omogućilo nesmetano provođenje izbora i implementaciju izbornih rezultata 2018.

- Političke stranke i njihovi lideri moraju biti spremni na kompromise i pronaći rješenje. To nema alternativu - istaknuo je visoki predstavnik.

Također je rekao da je druga ključna oblast u kojoj BiH mora postići napredak vladavina prava.

- Želim naglasiti da je vladavina prava, uključujući i borbu protiv korupcije, temelj gospodarskog razvoja, koji je ovoj zemlji prijeko potreban - poručio je Inzko, priopćeno je iz OHR-a.


Nema komentara

Anketa

Ustavi