RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Inzko s izaslanstvom Hrvatskoga sabora: Provesti presudu u 'slučaju Ljubić'

Napisano 19.02.2018. 23:22

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je u Sarajevu primio izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora predvođenu predsjednikom Odbora Mirom Kovačem.

Tema sastanka je bila trenutna politička situacija u Bosni i Hercegovini, kao i pitanja u vezi sa euroatlantskim integracijama.

Visoki predstavnik je hrvatsko izaslanstvo informirao o jedinstvenom stavu međunarodne zajednice da domaće institucije trebaju poduzeti sve neophodne korake kako bi osigurale neometano provođenje izbora 2018. godine i provedbu izbornih rezultata.

Pružio je punu podršku procesu koji predvode EU i SAD, a koji za cilj ima prevazilaženje razlika u provedbi presude u 'slučaju Ljubić', te ponovio da je OHR spreman da nastavi pružati stručnu pravnu podršku.

Inzko je, također, podvukao suštinski značaj dobrosusjedskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

- U interesu je obje zemlje da održavaju dobre odnose. Bosna i Hercegovina i Hrvatska su upućene jedna na drugu. Podrška Hrvatske euroatlantskim aspiracijama Bosne i Hercegovine je značajan resurs. Iskustvo Hrvatske u tom procesu, ukoliko se pametno iskoristi, može olakšati tranziciju Bosni i Hercegovini - kazao je Inzko, priopćeno je iz OHR-a.


Nema komentara

Anketa

Ustavi