RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Istražuje se dva milijuna KM nezakonitih poticaja

Napisano 21.04.2014. 11:32
Istražuje se dva milijuna KM nezakonitih poticaja

''Tužiteljstvo Srednjobosanske županije izuzelo je dokumentaciju iz Županijskog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koja se odnosi na prijavu o nezakonitoj podjeli poticaja'', potvrdila je za Dnevno avaz glasnogovornica ovog tužiteljstva Edina Jaganjac.

Istaknula je kako će postupajući tužittelj, nakon što analizira izuzetu dokumentaciju, donijeti odluku.

Avaz navodi kako županijsko tužiteljstvo provodi istragu u ovom predmetu na osnovu kaznene prijave koju je podnijelo Udruženje poljoprivrednika SBŽ-a.

Prema dokumentaciji koju su podnijeli Tužiteljstvu, odgovorne osobe u Ministarstvu terete se za krivična djela stjecanje protupravne imovinske koristi, uzimanje mita te zloupotreba položaja.

U dokumentaciji je, tvrdi Avaz, navedeno da je županijski proračun ukupno oštećen za više od dva milijuna maraka.

''Prema navodima iz kaznene prijave, najviše zloupotreba utvrđeno je u mandatu aktualnog ministra Senada Selimovića, inače potpredsjednika Županijskog odbora SDP-a i dobrog prijatelja federalnog ministra Zukana Heleza, prvog čovjeka SDP-a u SBŽ'', piše Dnevni avaz dodajući kako je Selimović na čelu Ministarstva od studenog 2011. godine.

Dokumentacija koju je Tužilaštvo SBŽ izuzelo, međutim, odnosi se i na razdoblje 2010. te većeg dijela 2011. godine, kada su ovim ministarstvom rukovodili Semin Ždralović (SDA) i Anto Karatović (NSRzB).

Avaz tvrdi kako u prijavi stoji da je više od pola milijuna KM u 2011. nezakonito podijeljeno putem subvencija za nabavku traktora i motokultivatora, da su lažirani računi kod nabavke plastenika, na osnovu čega je nezakonito prisvojeno oko 100.000 KM javnog novca te da je na osnovu podrške za uzgoj krava županijski proračun oštećen za oko 600.000 KM.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi