RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ivanić: Ako se SDA i HDZ nisu dogovorili oko Izbornog zakona prethodnih godina, neće ni u narednim mjesecima

Napisano 05.01.2018. 23:23

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić govoreći o tome što očekuje od 2018. godine izjavio je kako bi volio biti optimist, ali da za takvu priču nema puno argumenata.

- Volio bih biti optimist i volio bih kazati kako će iduća godina biti bolja, ali bojim se da baš nemam puno argumenata za takvu vrstu priče, jer ne mogu vjerovati da će ljudi, koji tri godine nisu uspjeli da se dogovore oko Izbornog zakona, a tu prije svega mislim na SDA i HDZ, biti u stanju da se dogovore u narednih nekoliko nedjelja ili mjeseci - izjavio je Ivanić novinarima u Sarajevu.

Naveo je kako je politički ambijent takav da je teško očekivati rješenje pitanja Izbornog zakona.

- Ne vjerujem da ćemo biti u stanju da napravimo pozitivan politički ambijent u izbornoj godini u kojoj će biti puno prljave kampanje, teških riječi, ružnih izjava, podmetanja, izmišljanja. Trebala nam je lani, godina dana da pokušamo odgovoriti, a još nismo odgovorili na pitanja iz Upitnika EU – kazao je Ivanić, dodajući da sam Upitnik neće biti dovoljan za dobivanje statusa kandidata ako u zemlji postoji takav ambijent kakav je trenutno.

-Volio bih da budem optimist, ali nemam baš puno argumenata i bojim se kako će ovo biti jedna jako teška godina – izjavio je Ivanić novinarima nakon svečanog prijema koji je organizirao u Sarajevu povodom nastupajućeg pravoslavnog Božića.


Nema komentara

Anketa

Ustavi