RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ivo Miro Jović posjetio Tihomira Purdu u zeničkom zatvoru

Napisano 26.01.2011. 01:22
Tihomir Purda

Razlozi zbog kojih je BiH od Londona tražila izručenje Ejupa Ganića potpuno su isti kao i argumenti na temelju kojih Republika Hrvatska od naše zemlje traži izručenje vukovarskog branitelja Tihomira Purde. Izjavio je to dopredsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava Parlamenta BiH Ivo Miro Jović koji je ovih dana posjetio Purdu u zeničkome zatvoru. Jović je prvi predstavnik vlasti BiH koji je posjetio Tihomira Purdu otkako je prije desetak dana uhićen na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Republika Srbija.

Postoje najmanje tri razloga zbog kojih sam se odlučio posjetiti vukovarskog branitelja Tihomira Purdu u zeničkome zatvoru, kaže Ivo Miro Jović, dopredsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava Parlamenta BiH, prvi bh dužnosnik koji je posjetio Purdu otkako se prije desetak dana našao u pritvoru, na temelju srbijanske tjeralice.

Purda, kaže Jović, ima korektan tretman u zeničkome zatvoru. No, čovjeku koji je punih devet mjeseci preživljavao torture logora u Srbiji, a koje su ostavile velike posljedice po njegovo zdravlje, vrlo je teško ponovno se naći iza rešetaka. Svaka vrsta potpore tom vukovarskom branitelju puno znači, a naročito bi bila cijenjena ona koja bi stigla od predstavnika Udruga proisteklih iz Domovinskog rata u BiH koji su u proteklome ratu proživjeli iste ili slične torture poput Purde.

Jović kaže kako s njegovim posjetom zeničkome zatvoru ne prestaje zanimanje za slučaj Tihomira Purde. Želi biti siguran da su njegova ljudska prava zaštićena, a uvjeren kako će biti jedino u slučaju izručenja Republici Hrvatskoj, čiji je državljanin i za koju se borio…

TV Kiss



Nema komentara

Anketa

Ustavi