RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ivo Miro Jović: Ratni zločinci su na slobodi

Napisano 04.02.2010. 12:51

Grabovica

Zastupnik u domu naroda PARLAMENTA BiH

Podsjećajući da se u zatvoru ne nalaze čak ni trojica Bošnjaka koja su za zločine počinjene nad hrvatskim civilima u Grabovici još pretprošle godine osuđena na po trinaest godina zatvora, zastupnik u Domu naroda parlamenta BiH Ivo Miro Jović, izjavio je da se u Federaciji BiH na slobodi nalazi više od tisuću pravosnažno osuđenih kriminalaca, pod izgovorom da nema mjesta u zatvorima.

Slično kao i u izjavi koju je dao prije nekoliko dana, Jović je istaknuo da oni kojima je primjena zakona omiljena tema i koji naglašavaju neophodnost više pravde i pravičnosti u BiH, imaju u svojim sredinama pravosnažno osuđene ljude za najteža kaznena djela, uključujući ubojstva i ratne zločine, a nisu iza rešetaka.

Kako prenosi Srna, Jović je za “Fokus” kazao da je riječ uglavnom o Bošnjacima i da su pojedinima pravosnažne presude izrečene još 2004. godine, a prema službenim informacijama, najviše osuđenih, a slobodnih, nalazi se u Sarajevu, i to 470, u Travniku 333, Bugojnu 79 i Zenici 110 osoba.

- Neke stvari postaju jasnije ako se uzme u obzir činjenica da u bezmalo svim tim gradovima većinsku vlast imaju Bošnjaci ili da se samo po Travniku i Bugojnu, dakle gradovima u kojima su u proteklom ratu počinjeni stravični zločini nad Hrvatima, “šetka” više od četiri stotine dokazanih kriminalaca... U zatvoru se ne nalaze čak ni trojica Bošnjaka koja su za zločine počinjene nad hrvatskim civilima u Grabovici još pretprošle godine osuđena na po trinaest godina zatvora, pa sve više postoji sumnja u vezu između određene politike i pravosudnih institucija, kazao je Jović.

Jović kao problem navodi i to što se rezultatima pravosudnih institucija ne bave samo federalni službenici, nego i međunarodni, uključujući i one koji u BiH dijele pravdu.

Slobodna Dalmacija


Nema komentara

Anketa

Ustavi