RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

"Iza leđa" hrvatskih zastupnika pokušana izmjena trase brze ceste Nević Polje – Jajce

Napisano 22.05.2018. 23:20

Priopćenje kluba vijećnika HDZ-a BiH Novi Travnik s 10. redovite sjednice Općinskog Vijeća, prenosimo u cijelosti:

Na sjednici Općinskog Vijeća Novi Travnik održanoj dana 17.05.2018. godine načelnik Općine je predložio da se na dnevni red kao nova točka uvrsti Zaključak o davanju suglasnosti na izmjenu trase Brze ceste Lašva-Nević Polje-Jajce, dionica Nević Polje – Travnik – Turbe – Jajce.

S obzirom da je naša Općina već ranije definirala trasu Prostornim planom općine Novi Travnik 2026. god. – izmjene i dopune („sl. glasnik Općine Novi Travnik“ broj: 4/16), a naš klub istu podržao, smatramo da sve eventualne promjene navedene trase moraju proći zakonske procedure. Navedenim Prostornim planom, trasa brze ceste Nević Polje-Travnik-Jajce, tangira granicu općine Novi Travnik u dužini cca 150 m. Novim predloženim projektnim rješenjem trasa brze ceste je pomjerena duboko u našu Općinu, te se veći broj izgrađenih objekata mora ukloniti.

Javna rasprava o izmjeni postojeće trase brze ceste Nević Polje – Jajce održana dana 09.02.2018.god. okupila je preko stotinu građana naše Općine koji su izrazili negodovanje o predloženoj promjeni trase te je traženo da se naprave dva ili tri projektna rješenja i dostave na razmatranje.

Međutim, ništa od toga nije urađeno već se pokušalo na sjednici OV bez prethodne najave i dostavljanja potrebnih materijala staviti na dnevni red a potom i usvojiti izmjena trase. Smatramo da ovakav način donošenja odluka nije dobar te smo bili protiv ovog Zaključka i isti na svu sreću ovoga puta nije ni usvojen.

Dakle, ovdje se radi o eventualnoj izmjeni trase od Nević Polja do Jajca koja bi se radila tek nakon što se završi 1. faza brze ceste od Lašve do Nević Polja a za koju ne postoje prepreke i koja je usvojena i od strane naše Općine. Stoga tvrdnje pojedinih portala o navodnom blokiranju izgradnje brze ceste od strane našeg kluba su eklatantan primjer zlonamjernog izvještavanja u svrhu promocije pojedinih političkih grupacija, odnosno nanošenja štete drugima.

Naš klub se zalaže za izgradnju Brze ceste i ovim putem pozivamo sve nadležne institucije da se što prije krene sa realizacijom brze ceste Lašva – Nević Polje za koju postoje sve neophodne dozvole.

Na sjednici se razmatralo 18 točaka dnevnog reda među kojima su i izvješća o radu Javnih ustanova, Odluka o dodjeli javnog priznanja „Pohvala“ Općine Novi Travnik za 2018. Odluke o preuzimanju zemljišta i dr. i sve su usvojene, stoji u priopćenju koje potpisuje Presjednik kluba vijećnika HDZ BiH i HSS Stjepana Radića, Marijan Marjanović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi