RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Izetbegović: Turska i BiH su dugo i dobro živjeli zajedno, Erdogana je poslao Bog

Napisano 20.05.2018. 23:22

Bakir Izetbegović na skupu u Zetri obratio se pred 20.000 ljudi gdje je kazao da je "Bog Bošnjacima poslao Aliju Izetbegovića, a Turskoj Recepa Tayyipa Erdogana".

Obraćanje Bakira Izetbegovića na 6. Kongresu Unije europskih turskih demokrata prenosimo u cijelosti, prenosi N1.

"Dragi prijatelji iz Turske i Bosne i Hercegovine, esselamu alejkum i dobro došli. Drago mi je vidjeti izmiješane zastave Turske i BiH. Dugo smo mi zajedno. Dobro smo živjeli zajedno. Dobro smo se borili zajedno. Zadnji put, Bošnjaci su branili Tursku kao svoju domovinu.

Kad nas je povijest razdvojila, sudbina nam je opet bila slična. Pokušale su i Turke i Bošnjake da odvoje od njihove vjere, identiteta, povijesti i njihovog ponosa. Ali kako kaže hadis, svako 100 godina Bog pošalje čovjeka, koji će jednom narodu vratiti vjeru, a kad ga pošalje, onda mu i pomogne.

A kad mu pomogne niko ne može da ga pobijedi. Mi smo imali Aliju Izetbegovića, mi Bošnjaci. I ne možete objasniti kako smo uspjeli da se obranimo, to je moglo samo Božijom intervencijom.

Danas, ne možete objasniti kako Turska uspijeva da nosi ovako breme i težinu. Toliko neprijatelja unutar sebe i na svojim granicama, s milijunima izbjeglicama koje skrbi kao svoje domaće stanovništvo.

Turska ne da se nosi s tim, nego dalje napreduje. Zato što vi sad imate čovjeka kojeg je Bog poslao. Ime mu je Tayyip Recep Erdogan", riječi su Bakira Izetbegovića čiji je govor u Zetri dobio ovacije i aplauz.

Nakon toga - na binu je izašao predsjednik Turske - koji je također pozdravljen ovacijama i aplauzom.


Nema komentara

Anketa

Ustavi