RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Jadranka Kosor obećala da neće oštetiti Hrvate iz BiH

Napisano 06.02.2010. 00:56

Sastanak u Zagrebu

Premijer Hrvatske Jadranka Kosor obećala je da će učiniti sve da građani BiH sa dvojnim prebivalištem ne budu oštećeni nakon usvajanja izmjena Zakona o prebivalištu, koji se nalazi u redovnoj saborskoj proceduri.

Kosorova, koja je i predsjednica HDZ-a, danas se u Zagrebu sastala sa delegacijom HDZ-a BiH, a tokom razgovora zaključeno je da se pojedinosti u Zakonu o prebivalištu trebaju promijeniti amandmanima.

"Mi smo iznijeli naše viđenje i nedoumice o ovom zakonu, a premijerka Kosor je obećala da u zakonu neće biti ništa što bi zakinulo ijednog Hrvata iz BiH", rekao je Srni portparol HDZ-a BiH Mišo Relota.

Delegacija HDZ-a BiH, koju je predvodio predsjednik stranke Dragan Čović, zatražila je izmjene u zakonu zbog nepovoljnih uslova koji su se odnosili na građane BiH koji imaju dvojno prebivalište.

Relota je rekao da će na narednom sastanku, koji bi trebao biti održan do kraja februara, biti riječi o saradnji dvije stranke.

Potpredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš ranije je izjavio da smatra da će novi zakon o prebivalištu i boravištu u Hrvatskoj ukinuti mnoga prava koja imaju Hrvati u BiH i da se njegovim stupanjem na snagu u BiH neće vratiti najmanje 150 000 Hrvata.


Nema komentara

Anketa

Ustavi