RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Jajce: Hrvatski vijećnici podnijeli kaznenu prijavu protiv načelnika Hozana

Napisano 19.03.2017. 23:18

Jedanaest hrvatskih vijećnika iz Općinskog vijeća Jajce podnijelo je nadležnom Tužiteljstvu prijavu protiv općinskog načelnika Edina Hozana zbog zloupotrebe položaja i ovlasti.

''Edin Hozan u tekućoj godini neovlašteno troši javni novac tako što plaća određene tekuće obveze Općine, podmiruje račune koje on smatra da treba podmiriti, a nema pravo trošenja javnog novca bez usvojenoga općinskoga proračuna za 2017. ili bez odluke o privremenom financiranju, čime je oštetio Općinu Jajce, navodi se u prijavi hrvatskih vijećnika.

Uz prijavu su priloženi i dokazi o nelegalnim postupcima načelnika Hozana, a navodi se kako je on donio i odluku o isplati plaća općinskoj administraciji za siječanj iako proračun za ovu godinu nije usvojen niti je donesena odluka o privremenom financiranju.

''Načelnik Hozan upravlja javnim sredstvima potpuno nezakonito i samovoljno, pri tome kršeći sve propise i načela koji uređuju upravljanje javnim sredstvima i ispunjavajući sve bitne elemente kaznenog djela. Temeljem svega navedenoga, smatramo kako postoji osnovana sumnja da su u djelovanju osumnjičenika Edina Hozana ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela zloupotrebe položaja i ovlasti iz članka 383. Kaznenog zakona FBiH, tako što je Edin Hozan, prekoračivši granice svoje službene ovlasti, nanio težu štetu Općini Jajce i ugrozio pravo na zakonito financijsko poslovanje općine'', istaknuto je u prijavi, prenosi Večernji list.


Nema komentara

Anketa

Ustavi