RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kakanj: Uručeni ključevi pet obnovljenih kuća povratnika Hrvata

Napisano 18.08.2010. 14:16
Općina Kakanj

SARAJEVO - Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i načelnik Općine Kakanj Mensur Jašarspahić danas su u ovoj općini uručili ključeve za pet obnovljenih stambenih jedinica povratnika Hrvata, za koje je sredstva izdvojilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. „Za obnovu 11 stambenih jedinica povratnika na području općine Kakanj izdvojili smo oko 300.000 KM. Ranije je završeno šest stambenih jedinica, a današnjom ceremonijom označavamo završetak ovog projekta“, kazao je ministar Halilović.

Po njegovim riječima, Ministarstvo je u posljednje vrijeme za obnovu individualnih stambenih jedinica povratnika, sanaciju komunalne i socijalne infrastrukture, obnovu elektromreže u povratničkim naseljima i održivi povratak na području općine Kakanj izdvojilo oko milion KM.

Tokom razgovora ministra Halilovića s načelnikom Jašarspahićem i povratnicima podržano je opredjeljenje Ministarstva da ove godine višestruko više sredstava nego ranije bude uloženo u održivost povratka, jer su prioritetne potrebe povratnika na području općine Kakanj zapošljavanje i samozapošljavanje te obnova infrastrukture.

„Posebno želim istaknuti da smo ove godine za održivi povratak u ovoj općini izdvojili 320.000, a za elektrifikaciju povratničkih naselja 50.000 KM“, kazao je ministar Halilović i dodao da su sve do sada obnovljene stambene jedinice povratnika priključene na elektromrežu te da su znatna sredstva u okviru CEB projekta uložena u zbrinjavanje korisnika kolektivnog centra i alternativnog smještaja, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi