RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Karamatić: Da je moralan, Inzko bi danas napustio BiH

Napisano 22.10.2018. 23:20

Ne očekujem od Valentina Inzka nikakvu ispriku, kazao je za Poskok.info Mario Karamatić, predsjednik HSS-a i hrvatski zastupnik u Domu naroda Parlamenta BIH, na upit kako komentira presudu Lijanoviću i šutnju  OHR-a oko presude.

Podsjećamo Inzko je imao značajnu ulogu ne samo u Lijanovićevoj  političkoj i medijskoj protekciji nakon uhićenja nego i ulogu kod nasilnog imenovanja Jerke Lijanovića u Vladu Platforme FBIH 2010.-2014., koja se dogodila uz gaženje Hrvata i uz rušenje Ustava BIH.

Stvar je vrlo jednostavna, kazuje Karamatić:

“Inzko u BIH nije dužan ispričati se nikome. On Hrvate ne percipira kao narod kojem se bilo tko mora ispričati.  On Hrvate i Srbe potire vodoravno i okomito. Ostaju dakle samo Bošnjaci u FBIH i Hrvati politički Bošnjaci. Dakle “Građani”.

Inzko ima još niz kriminalnih stvari koje je uradio Hrvatima. Nikada se ni za što  nije ispričao, pa što bi danas i za ovo.

Kako je Lijanović u Platformi bio projekt koji je podržavao većinski nacionalizam u zemlji, time je Inzko zadovoljio naručitelja, a Lijanović je tek ispao iz zadane agende koju je trebao ispuniti. Umjesto da sluša gazde, i krade kako odredi „Građanska logika“, on je krao po svome.

Da je moralna osoba, Inzko bi već odavno napustio poziciju na kojoj sjedi i napustio BIH kao vjerojatno najomraženija osoba u novijoj BH povijesti. No moralni imperativ kod Inzka jednak je imperativu poštenja u Lijanovića.

Ovako on će nastaviti sramotiti i austrijski narod i austrijsku državu.

Od ljudi bez kredibiliteta ne treba očekivati nikakve moralne niti isprike niti poteze. Puno je vjerojatnije da će se on , već danas, zadati u potragu za novim Lijanovićem. Koji bi zamijenio ovog.” –  zaključio je Karamatić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi