RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Karamatić: Europa i SAD su prepoznale pokušaj uspostavljanja balkanskog kalifata

Napisano 04.02.2018. 23:39

Hrvatski izaslanik u Domu naroda parlamenta BiH Mario Karamatić izjavio je danas kako su Europa i SAD prepoznale pokušaj uspostavljanja balkanskog kalifata, odnosno islamskog kalifata na ovim prostorima, te da to sada mijenja odnose.

"Možemo se sjetiti da se političko Sarajevo prije nekoliko mjeseci propelo na zadnje noge kada su predsjednica Hrvatske i predsjednik Češke govorili o tisućama potencijalnih terorista u BiH, a sada kada su na to upozorile SAD, o tome ćute. Činjenica jeste da islamski kalifat neće biti na Balkanu, a posebno ne na prostoru BiH", rekao je Karamatić Srni.

Komentirajući izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da Hrvati "ne mogu dobiti treći entitet u BiH bez rata", Karamatić je rekao da je Izetbegović prizivanjem ratnih djelovanja još jednom samo pokazao da nije bio sudionik rata, već da ga je proveo u trezoru Narodne banke.

"Njegova retorika se i dalje svodi na klasičnu retoriku SDA - zašto nešto ne učiniti. Izetbegović ne može davati garancije hoće li Željko Komšić biti izabran ili neće i uporno okreće pilu naopačke", istakao je Karamatić.

On je naveo da mu se iz Izetbegovićevih izjava čini da je SDA sada spremna razgovarati o izmjenama Izbornog zakona kada su u pitanju domovi naroda, ali da Hrvati inzistiraju na cjelovitom rješenju, a to su domovi naroda, Predsjedništvo i grad Mostar.

"Sad je pitanje koliko je političko Sarajevo shvatilo da su se odnosi izmijenili i da dominacija većinskog naroda nad drugim narodima nije put u budućnost, nego put u prošlost, a vrlo dobro znamo kakva je bila prošlost na ovim prostorima, te hoće li krenuti u integracije prema Europi ili će ostati zaglavljeni u otomanskom vremenu", zaključio je Karamatić.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da Hrvati "ne mogu dobiti treći entitet u BiH bez rata".

"To su besmislice koje služe za vlastito biračko tijelo i za manipulaciju. Kako mislite da poslije koncentracionih logora neko dopusti nešto takvo", rekao je Izetbegović gostujući na HRT-u.


Nema komentara

Anketa

Ustavi