RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

"Kažnjenici" u Grudama obilježili obljetnicu ATJ "Goran Spajić"

Napisano 21.09.2018. 23:32

Jučer, 20.09.2018 godine u crkvi sv. Kate u Grudama služena je Sveta misa zadušnica za Gorana Spajića – Gogu, hrvatskog branitelja i grudskog heroja te je i svečano obilježena 25. obljetnica ATJ GORAN SPAJIĆ-GRUDE. Svetu misu predvodio je fra Stanko Pavlović uz koncelebraciju fra Bernarda Marića i fra Ante Šaravanje, prenose Grude Online.

Goran Spajić postao je jedan od najistaknutijih heroja Domovinskog rata s područja Herceg-Bosne. Koliko je bio omiljen među suborcima govori činjenica da je Antiteroristička jedinica Širokobriješka kažnjenička bojna HVO-a svoj grudski ogranak nazvala po Goranu Spajiću, s njegovom slikom u grbu Herceg Bosne tako da je jučer, istodobno i svečano obilježena 25. obljetnica ATJ GORAN SPAJIĆ-GRUDE uz prisutnost i samog, legendarnog zapovjednika ATJ GORAN SPAJIĆ-GRUDE gospodina Miljenka Zadre Pike, zapovjednika Širokobriješke Kažnjeničke bojne gospodina Mladena Naletilića Tute, mnogobrojne bivše pripadnike Kažnjeničke bojne s područja Herceg-Bosne, predstavnike udruga proizišlih iz Domovinskog rata te ostale goste kao što su, Mladen Begić ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH, ratni zapovjednik brigade Viteza Ranka Bobana Marinko Sosa Zvijezda, predstavnik savjeta za branitelje Vukovara i ratna legenda Vukovara gospodin Zvonimir Kološnjaj Roda itd.

Nakon mise zadušnice, obilježavanje 25. obljetnice ATJ GORAN SPAJIĆ-GRUDE se nastavilo u motelu Kiwi – Marića gaj, u složnoj atmosferi koja se samo mogla osjetiti devedesetih godina u danima ponosa i slave. I pored toga sto je povod ovog skupa bilo dostojanstveno i mirno sjećanje na svog poginulog suborca atmosfera je odisala ponosom duha ratnika. Osjećala se ona ugoda druženja neraskidivog bratstva kamenih gena ugrađenih u temelje ideala za koje su ovi hrabri bojovnici prošli Kalvariju rata. Posebno dirljivo je bilo vidjeti zapovjednika Kažnjenicke bojne kako ispred sebe gura invalidska kolica svog bojovnika.

Kad bi bar svi oni koji danas uživaju blagodati s ovakvim poštovanjem odnosili prema žrtvi ovih herojskih hrvatskih sinova ponovo bi se ovom narodu vratio domoljubni ponos i bivšim bojovnicima osjećaj da nisu zaboravljeni i nisu napušteni.

Našem vitezu Goranu pokoj vječni i laka mu hrvatska zemlja, a njegovim suborcima velika hvala na upriličenju druženja u čast pok. Gorana.

Goran Spajić Gogo pokopan je na grudskom groblju Gomilice gdje svake godine u grudskoj crkvi sv. Kate, na obljetnicu bude služena misa za pok. Gorana Spajića, kao mala zahvala za njegovo djelo i njegovu žrtvu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi