RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kiseljak: Donesena odluka o gradnji sportsko-rekreacijskog centra

Napisano 28.05.2015. 19:18

Kako smo pisali na nedavno održanoj 24.sjednici Općinskog vijeća Kiseljak, između ostalih točki vijećnici su se izjasnili i o izgradnji sportsko-rekreacijskog centra odnosno Rješenju o proglašenju javnih interesa za iste.

Točka je izglasana uz samo jednu ruku protiv i to vijećnika Harisa Adrovića iz SBB-a nakon što na prošloj sjednici nije prošla premda je ova aktivnost dio Regulacijskog plana Kiseljak III, prethodno podržanog od istih vijećnika.

S obzirom da je ova točka kod Kiseljačana izazvala dosta  pozitivnih reakcija odlučili smo istražiti o čemu se točno radi.

Tajnik Općine Kiseljak Dragomir Lučić kaže da se radi o aktivnostima usvojenim u Urbanističkom planu Općine koji je zatim razrađen u Regulacijskom planu- Kiseljak III za razdoblje 2013.-2023. Za određene parcele proglašen je javni interes a nakon što bude proglašen javni interes za sve parcele pristupit će se pokušaju postizanja sporazuma sa vlasnicima parcela.

Nikola Grubešić  stručni suradnik za urbanizam i graditeljstvo kaže da projekt podrazumijeva izgradnju brojnih sportskih sadržaja odnosno terena poput nogometnog, košarkaškog, odbojkaškog igrališta, zelenih površina itd.  Napominje kako osim zemljišta postoje i brojni drugi problemi odnosno zahtjevne  aktivnosti koje se moraju provesti, premda se na prvu čini da projekt sam po sebi nije zahtjevan. Jedna od tih zadaća je, na primjer, i izmještanje dalekovoda.

Za ovako veliki projekt treba i vremena i novca stoga isti neće biti realiziran u potpunosti ove godine ali u Općini vjeruju da bi Kiseljačani već sljedeće godine osim u novoizgrađenoj trim stazi (prema Kreševu) mogli uživati i u ovim gore spomenutim sadržajima koji će dakle biti izgrađenu u naselju poznatom kao Kiseljak III (iza stadiona, prema Zeničkom putu).

Artinfo.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi