RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Klub Bošnjaka predao zahtjev za održavanje izvanredne sjednice o izbornim jedinicama i broju mandata u FBiH

Napisano 02.07.2018. 23:18

Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH danas je predao predsjedavajućoj tog doma Lidiji Bradari (HDZ BiH) zahtjev za zakazivanje izvanredne sjednice na kojoj će biti razmatran Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i mandatu Parlamenta FBiH. Iza njega stoji dvije trećine Kluba Bošnjaka, prenose Vijesti.ba, a zahtjev je predan sa samo jednom točkom dnevnog reda.

Nakon što zaprimi zahtjev, predsjedavajuća federalnog Doma naroda Lidija Bradara izvanrednu sjednicu može zakazati već nakon 24 sata, a prema Poslovniku, dužna je to učiniti najdalje za 14 dana. Ukoliko to ni tada ne uradi, sjednicu u sljdećih sedam dana može sazvati dopredsjedavajući Doma Jasenko Tufekčić (SDA).

Tufekčić je, pak, izjavio kako očekuje da će Bradara sazvati sjednicu.

Podsjetimo, Zastupnički dom je Prijedlog Zakona o izbornim jednicima i broju mandata Parlamenta FBiH usvojio bošnjačkom većinom i bez prisustva Hrvata na izvanrednoj sjednici prije desetak dana. Radi se o zajedničkom svebošnjačkom zakonskom rješenju SDA, SBB-a BiH, SDP-a BiH, DF-a i Naše stranke, kojim se nastoji izigrati presudu Ustavnoga suda BiH u predmetu Ljubić. Cilj ovog prijedloga je poništiti načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda te postaviti entitetski ustav iznad državnoga.


Nema komentara

Anketa

Ustavi