RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kojović najavio kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva

Napisano 08.04.2018. 22:19

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović je, gostujući na FACE televiziji, najavio je da će Naša stranka imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, no njegovo ime nije želio otkriti.

“Imat ćemo kandidata za člana Predsjedništva BiH. To je osoba koja je jedna sasvim druga BiH. To je jedan izuzetan Bosanac i Hercegovac, koji posao u Predsjedništvu ne gleda kao boks meč gdje svoje protivnike tučete. To je čovjek koji će BiH odvesti u središte europskih institucija, i Parizu, i Londonu, i Bijeloj kući. To je jedan čovjek koji je svjetski a naš, koji govori četiri ili pet stranih jezika“, naveo je Kojović dodavši da se radi o osobi rođenoj u Sarajevu a koja je diplomirala na Harvardu i koja je radila, kako je naveo, ozbiljne poslove u UN-u. Radi se o kandidatu koji će, najvjerojatnije, ući u trku za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Šture informacije koje je Kojović iznio uz opis CV-a u velikoj mjeri odgovaraju Boriši Falataru, koji živi u Parizu, završio je Harvard i radio u UN-u, a rođen je u Sarajevu.

Predsjednik Naše stranke Kojović također je izjavio i da će se jedan od utemeljitelja Naše stranke, Danis Tanović, aktivno uključiti u politiku kao kandidat na predstojećim izborima, prenosi Dnevni list.

Tanović će biti jedan od kandidata, a Kojović je pojasnio da će on to biti na razini koju sam Tanović odabere. Pretpostavlja se da će bh. redatelj i dobitnik filmske nagrade ‘Oscar’ biti kandidat za Parlament BiH i možda tako postati prvi član Naše stranke koji će biti izabran u najviše zakonodavno tijelo BiH. Kojović je kazao da je Tanović poručio da on ne bi bio dobar kandidat za člana Predsjedništva BiH, ali se opredijelio ići na jednu od listi.

Tanović je kao motiv za osnivanje Naše stranke ranije naveo sprječavanje širenja nacionalizma i korupcije. Njegovo viđenje unutarnjeg uređenja BiH ogleda se u tome da se ukinu entiteti, uvede progresivno oporezivanje te obvezno glasanje za sve punoljetne građane.


Nema komentara

Anketa

Ustavi