RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Komšić pozdravio potez Naše stranke i poslao poruku "gospodi Čovićevim pobornicima"

Napisano 08.04.2018. 22:17

Predsjednik DF-a Željko Komšić pozdravio je najavu kandidature kandidata Naše stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. On kaže da taj potez Naše stranke smatra duboko principijelnim.

- Raduje me da će građani, u duhu demokracije, biti u prilici da biraju između više kandidata. Za razliku od onih koji izborni proces zamišljaju u jednom totalitarnom duhu, pri čemu je kandidatura dopuštena samo jednoj političkoj opciji, moje je mišljenje suprotno. Građani zaslužuju što širu ponudu kandidata različitih ideoloških i političkih profila - navodi Komšić, prenosi Fena.

Zahvalio se i, kako se navodi u priopćenju DF-a, krugovima bliskim Draganu Čoviću.

- Blagonaklonim stavom (iako dolazi iz potpuno drugačijih motiva od mojih), prema kandidaturi kandidata Naše stranke za hrvatskog člana Predsjedništva, gospoda Čovićevi pobornici, koji sve ove godine nisu prezali ni od najgnusnijih uvreda na moj račun, delegitimizirali su svoju osnovnu tezu o tzv. legitimnim predstavnicima naroda. Tako je danas jasno, da legitiman Hrvat u Sarajevu, može biti i onaj Hrvat koji ne može da pobijedi Dragana Čovića i HDZ, dok je pak sa druge strane po toj logici nelegitiman onaj koji može pobjediti i HDZ i Čovića, među koje pripadam. Duboko im zahvaljujem što su demaskirali sami sebe - zaključuje Komšić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi