RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kreševo: Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović posjetila Deževice

Napisano 26.11.2017. 23:14

Na spomendan Sv. Katarine Aleksandrijske, 25. studenog, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, boravila je u samostanu i župi u Kreševu koja je slavila svoj patron, nakon čega je posjetila Deževice.

Nakon svečanog misnog slavlja, ministrica Dujmović se sa svojim savjetnicima i načelnikom Kreševa Renatom Pejakom uputila u svetište Sv. Jakova Markijskog i župu Gospe Snježne u Deževicama. Ondje je delegaciju dočekao domaći župnik, vlč. Marin Marić, koji je izrazio dobrodošlicu ministrici i gostima, prenosi Katolički tjednik.

Poslije dobrodošlice župnik Marić je, dok je s gostima obilazio crkvu, kazao nekoliko riječi o povijesti same župe. Nakon toga uputili su se u svetište Sv. Jakova Markijskog, gdje ih je vlč. Marin upoznao sa svečevim životom i razvojem svetišta koje ima veliki značaj kako za Lepeničku dolinu, tako za cijelu Središnju Bosnu, ali i cijelu BiH.

Župnik je iskoristio priliku i zahvalio ministrici na podršci ovoj župnoj zajednici te uručio prigodan poklon, a potom je uslijedilo druženje i ručak u obližnjem restoranu Lúka u Deževicama.

Spomenimo da svetište u Deževicama godišnje posjeti više od 35 000 hodočasnika.


Nema komentara

Anketa

Ustavi