RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Krešić i Bunoza: Ostajemo na funkcijama do kraja mandata

Napisano 14.05.2013. 10:16
Krešić i Bunoza: Ostajemo na funkcijama do kraja mandata

Generalni direktor Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar Nikola Krešić i izvršna direktorica za ekonomske poslove spomenutog poduzeća Ivana Bunoza reagirali su na jučerašnji tekst, objavljen u bh izdanju Večernjeg lista, pod naslovom "Zatražena smjena Nikole Krešića i Ivane Bunoze".


Naime, u navedenom tekstu stoji kako je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić poslao federalnom premijeru Nerminu Nikšiću zahtjev u kojem traži smjenu spomenutih zbog toga jer nije zadovoljan njihovim radom i ponašanjem te da bi se te smjene trebalo dogoditi uskoro.

U lipnju bi se trebala održati skupština tog poduzeća na kojem će se razmatrati financijsko izvješće poslovanja za prošlu godinu koje, prema Jurišićevom mišljenju, neće biti usvojeno.

"Ističući kako su pojedinci u Upravi Društva svojim radnjama počinili niz nepravilnosti i nezakonitosti izravno nanoseći štetu poduzeću, što se najbolje vidi iz izvješća Ureda za reviziju institucija u FBiH za 2011. godinu, gospodin Jurišić zaboravlja da je Uprava Elektroprivrede HZHB, odnosno ova dva člana Uprave imenovana 18. studenoga 2011. godine, te ne treba spominjati da se to izvješće ne odnosi na njihov rad", navodi se u negiranju.

Krešić i Bunoza iznose podatak kako je dobit Elektroprivrede na dan 30. travnja ove godine iznosila 74, 6 milijuna konvertibilnih maraka, te ističu kako Jurišić iz tog razloga ne treba brinuti za dobrobit poduzeća jer "društvo od svog osnutka nikada nije ostvarivalo bolje proizvodne i financijske rezultate".

Krešć i Bunoza poručuju kako će na funkcijama ostati do kraja mandata.

Bljesak.info 


Nema komentara

Anketa

Ustavi