RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kroz godinu dana većina načelnika će činiti dio hrvatske federalne jedinice

Napisano 18.01.2011. 09:37

Sastanak čelnika HDZ BiH sa županijskim dužnosnicima, načelnicima općina, direktorima

Kroz godinu dana većina načelnika će činiti dio hrvatske federalne jedinice

Cilj ovog sastanka je napraviti mrežu dobrih odnosa između svih nositelja izvršne vlasti, kazao je Dragan Čović


Sastanak čelnika HDZ-a BiH i stranačkih dužnosnika na različitim razinama vlasti, predvođeni predsjednikom stranke Draganom Čovićem i predsjednicom FBiH Borjanom Krišto, održan je jučer u Ljubuškom.

Ministri i načelnici

Čović je objasnio cilj sastanka rekavši da se na taj način želi napraviti mreža dobrih odnosa između svih nositelja izvršne vlasti iz HDZ-a BiH od razine BiH, entiteta, županija s načelnicima koji dolaze iz HDZ-a BiH, jer većina pitanja koja se rješavaju na razini općina nisu sadržana u proračunu općina budući da u općinskim proračunima nema dovoljno novca. Sudjelovali su gotovo i svi direktori javnih poduzeća kako bi objasnili zbog čega su neki projekti prioriteti i kojom dinamikom će se graditi, kako se ne bi dogodilo da se u nekoj općini nešto gradi, a da načelnik nije dokraja upućen i uključen u to, iako je nadležnost nekoga izvan općine. Time se lakše uočavaju teškoće u općinama i omogućuje se da se uvrste u proračun na razini županije i Federacije BiH, a riječ je o prometu, energetici, turizmu, poljoprivredi i drugim oblastima.

Višestruka korist

- Višestruko vidim korist od ovih sastanka jer treba znati da će za nekih godinu dana većina naših načelnika, s još njih 4-5 koji nisu ovdje, koji ne pripadaju HDZ-a BiH, činiti prostor federalne jedinice s hrvatskom većinom, rekao je Čović. Osvrnuo se i na jučerašnji sastanak predstavnika stranaka u Sarajevu vezan uz uspostavu vlasti, o čemu ga je, kaže, informirao Niko Lozančić i ocijenio ga da "nije bilo nikakva posebnog napretka".

Na sastanku su bili Vjekoslav Bevanda, Nevenko Herceg, Ljubo Bešlić, Zdenko Ćosić, predsjednici županijskih skupština, načelnici općina i direktori javnih poduzeća i drugi dužnosnici HDZ-a BiH.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi