RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kroz projekt prevencije prošlo više od 1.500 školaraca

Napisano 23.01.2013. 14:06

Čapljina - Na kraju uspješno odrađenog projekta „Prevencija maloljetničkog prijestupništva“

Kroz projekt prevencije prošlo više od 1.500 školaraca

■ Projekt „Prevencija maloljetničkog prijestupništva“ uspješno se u proteklih godinu dana provodio na području općine Čapljina
■ Brošura će biti dostupna svima učenicima, roditeljima...

Brojnim radionicama i predavanjima te drugim projektnim aktivnostima zajedničkim su snagama djelovali učenici Osnovne škole Vladimira Pavlovića, OŠ „Čapljina“ i Srednje škole također iz Čapljine uz veliku pomoć i suradnju Službe za društvene djelatnosti, Centra za socijalnu skrb, Doma zdravlja, Policijske uprave, Općinskog suda i ureda načelnika Općine Čapljina dr. Smiljana Vidića.

Doprinos su dali i mediji pa se projekt ocjenjuje više nego uspješnim iz razloga što su sve te projektne aktivnosti iznjedrile važne zaključke i smjernice za daljnji rad, kao i potrebu za neprestanom suradnjom svih navedenih institucija. Na površinu su isplivali svi problemi s kojima se susreću mladi, a koji su se u velikoj mjeri ranije ustručavali reći svojim roditeljima i zajednici. Prije dvije godine imenovana je radna skupina za razvoj preventivnih i alternativnih mjera iz oblasti maloljetničke delinkvencije na području općine Čapljina. Nakon toga, usvojen je i Akcijski plan prevencije maloljetničkog prijestupništva i primjene alternativnih mjera u Čapljini od 2011. - 2012. godine. Cijeli je projekt realiziran u suradnji s Uredom za ljudska prava Tuzla, a financiran od UNICEF-a.

- Suradnja svih ovih institucija dobar je primjer rješavanja maloljetničke delinkvencije, vršnjačkog nasilja, rizičnog ponašanja i ovisnosti među najrizičnijom skupinom koju smo tretirali, a to su učenici od 5. razreda do završnih razreda srednje škole. Tako je u projekt bilo uključeno više od 1.500 učenika, a na kraju smo tiskali i prigodnu brošuru koja na jednom mjestu povezuje sve ono što je učinjeno u proteklih godinu dana. Brošura će biti dostupna učenicima, roditeljima i žiteljima Čapljine – istaknula je Snježana Grgić, koordinatorica projekta za općinu Čapljina.


Nema komentara

Anketa

Ustavi