RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Krstičević: Presuda šestorici Hrvata ne izražava ni istinu, ni pravdu

Napisano 29.11.2017. 23:35

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u srijedu je ustvrdio kako je presuda Žalbenog vijeća neprihvatljiva te da ne  izražava ni povijesnu istinu ni pravdu.

"Kao što je rekao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ova presuda je neprihvatljiva i izražavamo nezadovoljstvo i žaljenje. Ona ne izražava ni povijesnu istinu ni pravdu. Hrvatska vojska je oslobodila velik dio Bosne i Hercegovine i pružila pomoć i potporu Bosni i Hercegovini kad je bila suočena s velikosrpskom agresijom", rekao je.

Naglasio je kako je vojno-redarstvenom operacijom 'Oluja' hrvatska vojska deblokirala Bihać, spasila tisuće života, spriječila zločin veći od Srebrenice i spasila obraz međunarodne zajednice.

"To je istina, za koju se vrijedi boriti na svim instancama i tome ćemo se kao Vlada posvetiti", naglasio je Krstičević.

Krstičević je izrazio iskrenu sućut obitelji generala Slobodana Praljka.

"Isti dan kada se opraštamo s istinskim junakom Domovinskog rata Davorom Jovićem, saznajemo i za tragičnu sudbinu generala HV-a i HVO-a Slobodana Praljka. Slobodan Praljak tragično je okončao svoj život, uvjeren u jednu istinu", rekao je Krstičević kojega je vijest o tragičnoj sudbini generala Praljka i presudi zatekla u Vrgorcu, na posljednjem ispraćaju preminulog bojnika Hrvatske vojske, junaka Domovinskog rata Davora Jovića.


Nema komentara

Anketa

Ustavi