RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Lijanovićev ZDI Produkt dužan 5,3 milijuna KM i propaloj Bobar banci

Napisano 26.12.2014. 17:10
Lijanovićeve firme za utaju poreza

Tvrtka “ZDI Produkt” iz Širokog Brijega dužna je 5,3 milijuna KM Bobar banci nad kojom je Agencija za bankarstvo RS pokrenula postupak likvidacije.

Vlasnici te tvrtke je obitelj Lijanović. Ta tvrtka je nesolventna. Kao ministar u vladi Federacije BiH, Jerko Ivanković Lijanović je svojoj tvrtki ZDI Produkt , kako piše Slobodan Vasković na svom blogu, odobrio 914.045 KM iz federalnog proračuna, kojim je trebao pokriti dug ovog poduzeća nastao po osnovu PDV-a, i to u iznosu od 828.431 KM.

Ujedno, ZDI produkt nalazi se i pod istragom zbog krijumčarenja mesom, a terete se da su u tom slučaju državi napravili štetu utajom poreza u visini od 270 tisuća maraka.

ZDI je osnovan 2010. godine i riječ je o tašna-mašna firmi, preko koje se prao novac. Očito je da su sudionike u tom prljavom poslu našli i u RS, piše Vasković.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, na čijem čelu je Jerko Ivanković Lijanović, je ministrovoj firmi ZDI Široki Brijeg u 2012. i 2013. godini ukupno dodijelilo preko 2 milijuna maraka poticaja.

Nakon dodjele poticaja, ministar Jerko Ivanković-Lijanović donio je odluku o gašenju ove tvrtke. Inače, prostorije tvrtke su bile na istoj adresi kao i firma Lijanović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi