RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Livanjska HVIDRA najoštrije prosvjedovala protiv natpisa objavljenih u Večernjem listu

Napisano 13.08.2010. 10:01

Udruga HVIDRA Livno oglasila se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako ova udruga najoštrije prosvjeduje protiv natpisa objavljenih u Večernjem listu od 11. kolovoza ove godine a odnose se spornih uvjerenja o načinu stradavanja.


U tekstu se, kako je istaknuto, navodi da 'kod HVO-a po broju spornih uvjerenja prednjači Livno".

Zbog toga iz ove udruge traže ispriku svim ratnim vojnim invalidima (RVI) HVO-a općine Livno i svim Livnjacima od strane uredništva Večernjeg lista iz Mostara.

Predsjednik HVIDR-e Livno Anđelko Barun u priopćenju navodi podatak da od ukupne populacije ratnih vojnih invalida HVO-a, koja po sadašnjim nekim pokazateljima broji oko 18.000 korisnika, osobne invalidnine u općini Livno prima 478 korisnika, a od čega se oko 140 korisnika doselilo na prostor općine Livno, odnosno županije.

"To znači da je 338 ratnih vojnih invalida, odnosno oko 2 posto, s prostora općine Livno od ukupnog broja ratnih vojnih invalida HVO-a", stoji u priopćenju.

"Možemo prihvatiti kao neki nenamjerni propust objavljeni tekst, a nikako kao činjenicu, odnosno kao realno stanje. Na uzorcima od 0,1 posto donijeti jedan takav zaključak nije dostojno odgovornog istraživačkog novinarstva. Kao prvi korak tražimo ispriku uredništva lista svom hrvatskom puku Livna i svim braniteljima", navodi se u priopćenju predsjednika HVIDR-e Livna Anđelka Baruna.


Nema komentara

Anketa

Ustavi