RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ljubić: BiH je pod patronatom sila podijeljena na najgori način

Napisano 21.04.2010. 11:20
Božo Ljubić

Ne može se govoriti da je Hrvatska dijelila Bosnu i Hercegovinu kada je Hrvatska primala izbjeglice i liječila tisuće ranjenika iz BiH. Na najgori je mogući način BiH podijeljena u Daytonu na dominantni srpski i dominantni bošnjački dio, a sve pod patronatom velikih sila - rekao je Božo Ljubić, zastupnik HDZ-a 1990. u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Iako je u pozivu novinarima na susret sestrinskih stranaka u središnjici HDZ-a stajalo da je povod sastanku govor predsjednika Republike Ive Josipovića u parlamentu BiH, to je prije početka sastanka demantirala glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak.

- Sastanak je dogovoren mnogo prije Josipovićeva govora u Sarajevu, a uostalom predstavnici HDZ-a 1990. su gosti i ne mogu nametati teme razgovora - rekla je glasnogovornica.

Slično se postavio i Božo Ljubić koji je prije početka sastanka rekao da je njihov prioritet budućnost Hrvata u BiH te pomoć Hrvatske za pristupanje NATO-u.

- Pristupanje NATO-u je važno da ne bi neka nova Jalta prolazila preko Balkana ili, ne daj Bože, preko Bosne i Hercegovine - rekao je Ljubić.

Večernji List


Nema komentara

Anketa

Ustavi