RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ljubitelji snijega i zimskih sportova došli na svoje

Napisano 02.02.2011. 10:36

FOJNICA - Sportsko rekreacijski centar Poljana

Ljubitelji snijega i zimskih sportova došli na svoje

Vlasnicima bh. skijališta konačno se vratio osmijeh na lice. Mada visina novog snijega nije velika, dovoljno je da ljubitelji zimskih sportova mogu uživati. Sportsko rekreacijski centar Poljana iznad Fojnice tijekom vikenda imao je veoma dobru posjetu.
Do ovog skijališta, smještenog na 1.600 metara nadmorske visine, stiže se asfaltnom trakom do Bakovića, zatim veoma dobrim makadamskim putem preko Bistrice i Kozovgrada. Prvog dana vikenda kolone automobila već u jutarnjim satima kretale su se ka Poljani.
Bilo je i onih koji su malo zagazili u snijeg i zaglavili se, ali tu je vozačka solidarnost i vozilo se brzo izgura na put.

Ispred RC Brusnica stotinjak automobila, u sali motela dvadesetak gostiju uživa u toplini kamina i lijepom pogledu. Na skijalištu gužva, čuje se graja djece, a od dva u pogonu je mali ski-lift dužine 450 metara.
Snijega je tridesetak centimetara, staze odlične za skijanje, a ima ih u ukupnoj dužini više od nekoliko kilometara. Za one koji ne znaju skijati tu su instruktori i ski-škola.

Sudeći po registracijskim oznakama na vozilima, gostiju je najviše iz Hrvatske, Split, Dubrovnik, Šibenik, Rijeka…

Smještaj u vikendicama

RC Brusnica ima 12 apartmana sa 60 ležaja, veliku salu i saunu. Cijena punog pansiona je 75 KM, polupansion 67 i noćenje sa doručkom 60 KM. Dnevna ski-karta košta 20 KM, poludnevna 15 KM za odrasle, a za djecu do 14 godina 15 KM dnevna i 12 poludnevna. Moguće je naći i smještaj u dvadesetak vikendica, a ima ih na Poljani nekoliko stotina. Moguće je iznajmiti ski-opremu, kao i naći osvježenje i hranu u nekoliko objekata.

| Dnevni avaz | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi