RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mala županija je usprkos financijskim problemima odlučila ulagati u mladost

Napisano 07.01.2012. 12:31

PŽ primila više od 50 volontera s višom i visokom stručnom spremom

Mala županija je usprkos financijskim problemima odlučila ulagati u mladost

Cilj projekta je zadržati mlade ljude i omogućiti im odrađivanje prve godine radnog staža kao preduvjeta svih natječaja za posao

Mala Posavska županija usprkos značajno smanjenom proračunu za ovu godinu zbog velikih problema s prihodima od neizravnih poreza i nepravednog koeficijenta koji se primjenjuje za tu županiju stavljajući je u nepravedan položaj u odnosu na druge, usprkos financijskim problemima, opredijelila se ipak za ulaganje u mladost. Primljeno je više od pedeset mladih osoba s višom i visokom stručnom spremom na volontiranje u trajanju od dvanaest mjeseci. Volonteri će od ponedjeljka 09. siječnja 2011. godine biti raspoređeni na poslove u institucijama Posavske županije (Vlada Posavske županije, razna ministarstva, pravosudne institucije, županijske službe i uredi, općine).

Stalna edukacija

Dobrodošlicu volonterima uputili su predsjednik Vlade Županije Posavske mr.sc. Marijan Oršolić i ministar Blaž Župarić.
- Čestitam vam i nadam se da ćete se maksimalno založiti na obavljaju dobivenih zadaća. Upornost i usavršavanje je neophodno za dobro obavljanje posla jer naučeno na fakultetu vama je samo osnova koja se mora dalje nadograđivati. To je temelj koji otvara mogućnost za usvajanja novih znanja, daljnje napredovanje i učenje koje zapravo traje cijeli radni vijek, kazao je u pozdravnoj riječi volonterima predsjednik Vlade Posavske županije mr.sc. Marijan Oršolić.

Zadržati mlade u Posavini

- Ovo je jedan od malobrojnih, ako ne i jedini primjer u Bosni i Hercegovini, da jedna mala županija primi veliki broj volontera. Time pokazujemo da vas želimo zadržati na području Županije Posavske i pomoći u tom prvom koraku prema daljnjem traženju posla, naglasio je u svojem obraćanju ministar Blaž Župarić. Istodobno, predsjednik Marijan Oršolić je nagovijestio kako će se založiti da i ostali mladi koji su se javili na Javni poziv, volonterski staž odrade preko Službe za upošljavanje Posavske županije kroz program kojim će se otvoriti mogućnost volontiranja u privatnom sektoru.

MJESEČNO

Nadoknada od 200 KM

■ Mladi volonteri u Županiji Posavskoj, uz to što ove godine imaju privilegij dobiti mogućnost odrađivanja prve godine radnog staža i stjecanja preduvjeta za polaganje stručnoga ispita, bit će i novčano nagrađeni u skladu sa financijskim mogućnostima Vlade. Odlukom vlade Županije Posavske mladim volonterima će biti plaćeni troškovi prijevoza, toplog obroka, te mjesečna volonterska naknada u iznosu od 200 konvertibilnih maraka.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi