RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Međuljudski odnosi su temelj uspješnosti jedne od najrazvijenijih općina

Napisano 29.04.2011. 09:40

Međuljudski odnosi su temelj uspješnosti jedne od najrazvijenijih općina

Mnogi ovu općinu označavaju putokazom drugim sredinama što, prije svega, treba zahvaliti gospodarstvenicima, kazao je načelnik ove općine

Tijekom proslave dodijeljena su i općinska javna priznanja

Vitežani su i ove godine svečano, nizom manifestacija iz oblasti kulture, sporta i gospodarskih dostignuća, obilježili 28. travnja - Dan općine Vitez. Svečanosti su počele još prije desetak dana, a trajat će i cijeli sljedeći tjedan.

Svečana sjednica

No, središnji dio obilježavanja bio je u četvrtak, 28. travnja u hotelu Vitez, gdje je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je predsjedao predsjednik Muharem Grabus. Nakon njegovih pozdravnih riječi okupljenim vijećnicima, djelatnicima općinske administracije, čelnicima političke vlasti, predstavnicima vjerskog, kulturnog i sportskog života Viteza te brojnim gostima, prigodnim se riječima obratio općinski načelnik Vlado Alilović. Istaknuo je dobre i tolerantne međunacionalne odnose koji se grade, čuvaju i na djelu pokazuju u svim općinskim strukturama, a što je temelj uspješnosti ove općine koja se, prema postignutim rezultatima, ubraja među najuspješnije i najrazvijenije u Bosni i Hercegovini.

Stoga mnogi ovu općinu označavaju dobrim primjerom, putokazom drugim sredinama, a to, naglasio je Općinski načelnik, uz nacionalnu i stranačku tolerantnost, prije svega, treba zahvaliti viteškim gospodarstvenicima i Poslovnom centru PC-96, izniklom prije 15 godina. Sada se ovaj centar - koji se proteže na više od 40 hektara, s više od 400 tisuća metara korisnog prostora, s još desetak i više tisuća u izgradnji i pripremi te s više od četiri tisuće zaposlenika, i još mnogo toga, svrstava u najveće takve vrste u BiH, pa i na prostoru šire regije.
Vitez trenutno ima oko 6.500 zaposlenih i već odavno je premašio predratni broj, čime se može pohvaliti vrlo mali broj sredina u Bosni i Hercegovini. Prema zbirnim pokazateljima financijskih rezultata, ukupan prihod za 2010. je 810 milijuna maraka i veći je za 12,9 posto u odnosu na prethodnu godinu. Dobit u apsolutnom iznosu je 21,1 milijun maraka i veća je za 27,6 posto u odnosu na 2009. godinu.

"S gospodarstvom sve počinje i sve završava. Upravo zato treba našem gospodarstvu i vrijednim i uzornim poduzetnicima stvarati optimalne uvjete rada i poslovanja, a i preduvjete za nove poslovne iskorake. I mi to planiramo, radimo, ostvarujemo..., naravno, prema našim mogućnostima i iz domene općinskih struktura, službi i vlasti", kazao je načelnik Alilović istaknuvši kako su neke viteške tvrtke i u ovom teškom ekonomskom vremenu postigle izvrsne poslovne rezultate i povećali broj zaposlenih.

Općinska priznanja

Tradicionalno, u povodu Dana općine Vitez dodjeljuju se i općinska javna priznanja za samoprijegoran angažman i doprinos u razvoju i funkcioniranju općine u različitim oblastima života i rada.
Ove godine zlatne plakete Općine Vitez dobili su: Tomislav Matić Bošnjak (za ukupan rad i doprinos gospodarstvu), Đemail Hrustanović (društveni rad) i tvrtka Vujević company (razvoj gospodarstva).
Srebrene plakete dobili su: HKD Napredak, IGM Haskić (gospodarstvo), KUD Mladi Romi, Judo klub Vitez i Mira Marić (društveni i humanitarni rad).
Posthumno, zlatne plakete dobili su: Miroslav Bekavac (sportska dostignuća i doprinos razvoju sporta) i Sulejman Pezer (za društveno-politički rad).
Priznanja najzaslužnijim uručili su predsjednik Općinskog vijeća Muharem Grabus i općinski načelnik Vlado Alilović.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi