RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mladi Jajčanin s ocem zbog treninga prijeđe više od 22.000 kilometara godišnje

Napisano 24.12.2018. 23:24

Talentirani Filip Dramac (8) iz Jajca više od godinu dana trenira u Nogometnoj školi „Romari“ u Vitezu, sanja da jednog dana postane profesionalni igrač.

Kako bi ostvario svoj san, uvelike mu pomaže njegov otac Mario koji ga vozi svako drugi dan na trening i tako prijeđu 164, 4 kilometra u oba pravca. Na godišnjem nivou to iznosi više 22 tisuće kilometara, a redovni su na svakom treningu, piše Dnevni avaz.

 

Jasan cilj

-Ljubav prema nogometu javila se još od 4 godine. Nakon što sam trenirao u Jajcu, dobio sam poziv iz Viteza. Uopće mi nije naporno da putujem na treninge iako je mnogima čudno otkud mi tolika volja – kazuje mladi i talentirani Filip, koji igra u veznom redu.

Osim što je dobar na zelenim terenima, Filip je dosta vrijedan i marljiv i u školskim klupama.

-Sanjam da postanem velika zvijezda, ali da bih to postigao moram vjerovati u sebe. Moji uzori su Luka Modrić i Leo Mesi, a volio bih da jednog dana zaigram u Barseloni – ističe Filip, čija je specijalnost da asistira igračima, a ponekad zna i postići gol.

Veliku podršku pružaju mu njegovi roditelji, Mario i Željka Dramac.

-Naša mu podrška mnogo znači, a tako će biti i dalje u budućnosti. Prepoznao sam njegov talent, a i veliku ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Tako da motiva ne nedostaje – govori Mario Dramac, koji želi da mu sin postane nogometna zvijezda, ali kako kaže važnije mu je da on bude prije svega dobar čovjek i uzoran sportaš.

 

Dobri uvjeti

Kilometri nisu nikakva prepreka u ostvarivanju cilja i nogometnog sna.

-Putovanja su nekad dosta naporna, pogotovo kad je Filip druga smjena u školi. Odmah poslije nastave sjeda u auto i zaputimo se ka Vitezu. I tako tri puta tjedno odlazimo na treninge, ali ništa mi nije teško učiniti samo da on bude sretan i zadovoljan – kazao je Mario Dramac.

Treninzi su jakog intenziteta i traju preko 90 minuta.

-Zadovoljan sam svim što pružaju u nogometnoj školi, licencirani treneri ozbiljno pristupaju radu s djecom, a osim toga imaju vrhunske terene s umjetnom travom kao i dvoranu. Filip ima jako dobre uvjete da se razvija i samo da oplemeni još više svoj talent – zaključio je Dramac.

Iz škole „Romari“ zadovoljni su s Filipom, prije svega s radom i zalaganjem na treninzima te vjeruje da on ima svjetlu budućnost da postane vrhunski nogometaš.


Nema komentara

Anketa

Ustavi