RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MMF od Vlade FBiH očekuje pokretanje "dubinske analize" BH Telecoma i HT Mostar

Napisano 22.12.2017. 23:30

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) posjetila je Sarajevo u periodu od 19. do 22. prosinca ove godine kako bi razgovarala o prvom pregledu programa koji dobiva podršku iz kreditne linije za proširene aranžmane (Extended Fund Facility - EFF).

- Osoblje MMF-a i vlasti u Bosni i Hercegovini postigli su sporazum, koji podliježe odobrenju Izvršnog odbora MMF-a, a u vezi politika koje će omogućiti osoblju MMF-a da preporuči zaključivanje prvog pregleda proširenog aranžmana u sklopu kreditne linije MMF-a za proširene aranžmane. Po ispunjavanju niza uvjeta, očekuje se da će Izvršni odbor početkom 2018. godine razmatrati zaključivanje prvog pregleda - izjavio je na kraju posjete, šef misije za Bosnu i Hercegovinu Nadeem Ilahi, prenosi Fena.

Dodao je kako su vlasti već ispunile nekoliko uvjeta tijekom proteklih mjeseci.

- Nedavno je Parlamentarna skupština BiH usvojila povećanje trošarina na gorivo, čime će biti deblokirana velika ulaganja u infrastrukturu, financirana iz vanjskih izvora. Uz to, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je proračun za 2018. godinu u skladu s preporukama osoblja MMF-a - dodao je Ilahi.

U narednim danima, po njegovim riječima, vlasti ostaju posvećene ispunjenju preostalih uvjeta. Očekuje se da će Parlament FBiH usvojiti proračun za 2018. godinu u skladu sa preporukama osoblja MMF-a, a od Vlade FBiH se očekuje pokretanje temeljite procjene (due dilligence) za dva telekom poduzeća u vlasništvu Federacije BiH, BH Telecom i HT Mostar.

Očekuje se da će, po odobrenju Izvršnog odbora i zaključivanju pregleda, MMF doznačiti sredstva u iznosu od 63.4125 milijuna SDR (približno 76 miliona eura), priopćeno je iz Ureda rezidentnog predstavnika MMF-a u BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi