RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mogherini s članovima Predsjedništva: Pristupiti reformi Izbornog zakona bez odlaganja

Napisano 01.02.2018. 23:27

Federica Mogherini, visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije, sastala se danas u Bruxellesu s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem. Razmijenili su mišljenja o političkoj situaciji u zemlji i njenom putu EU integracija.

Visoka predstavnica i članovi Predsjedništva razgovarali su o nadolazećoj Strategiji za Zapadni Balkan i prioritetima koji očekuju vlasti Bosne i Hercegovine, naročito u pogledu kompletiranja odgovora na Upitnik, kao i u pogledu osiguranja kontinuirane i efikasne provedbe Reformske agende, uključujući i vladavinu prava.

Reforme trebaju potaknuti promjene neophodne za napredak Bosne i Hercegovine na putu EU integracija.

Visoka predstavnica je također naglasila da političke stranke trebaju pristupiti reformi izbornog zakonodavstva bez daljeg odlaganja i osigurati održavanje i provedbu izbora u skladu sa međunarodnim i europskim standardima.

Ponovno je istaknula istrajnost da podrži sve partnere na Zapadnom Balkanu, uključujući i BiH, u poduzimanju konkretnih i odlučnih koraka na njihovom putu ka Europskoj uniji.


Nema komentara

Anketa

Ustavi