RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostar: Studentski centar pomažu sve općine osim Širokog Brijega i Rame

Napisano 17.09.2014. 18:42
Studenski centar u Mostaru

Budući da županije koje su dužne plaćati subvencije za svoje studente ne čine to u punim iznosima, ili ne plaćaju nikako, Studentski centar primoran je potražiti pomoć na drugoj strani i to kod općina iz kojih dolaze studenti stanari Studentskog centra Mostar.

Uz već ranije spominjane načelnike općina koji su iskazali dobru volju za pomoć svojim studentima priključio se i načelnik općine Neum, Živko Matuško, koji je posjetio Studentski centar Mostar.

Naime, općina Neum financirati će studente koji su smješteni u Studentski centar Mostar, a koji nisu na listi subvencija od strane Ministarstva obrazovanja HNŽ-a te prehranu studenta s mjestom prebivališta u ovoj općini, a koji koriste usluge restorana SCM-a.

”Zbog velikih potraživanja kada su u pitanju dugovanja županija, Centru kao i svim studentima koji koriste naše usluge veoma znači razumijevanje i potpora koju je danas pružio načelnik općine Neum. Ovim putem se zahvaljujemo na potpori i nadamo se dugoročnoj uspješnoj suradnji”, kazao je za Pogled.ba ravnatelj SCM-a, Dragan Mikulić.

Načelnik općine Neum istaknuo je kako će njihova općina uz redovite stipendije koje daje svojim studentima pomoći i na ovaj način a sve s ciljem što kvalitetnijeg studentskog standarda.

”Drago mi je da možemo pomoći našim studentima i na ovaj način i truditi ćemo se da ta potpora prijeđe u nešto dugoročno i kvalitetno” , kazao je načelnik općine Neum, Živko Matuško.

Podsjetimo, uz općinu Neum, rad Studentskog centra Mostar podržali su gotovo svi načelnici Hercegovačko-neretvanske županije osim općine Rama te Širokog Brijega iz zapadnohercegovačke županije, piše Pogled.ba.

Zahvaljujući navedenoj potpori studenti koji dolaze iz općina koje potpomažu rad SC-a nisu na smještaju imaju najniže cijene obroka te ostale pogodnosti dok studenti koji dolaze iz općina koje nisu do sada pokazale zanimanje za svoje studente imaju ograničene usluge.


Nema komentara

Anketa

Ustavi