RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Na skijalištu 'Mr. Mate Boban': Održano Otvoreno prvenstvo Herceg Bosne

Napisano 08.03.2010. 19:01
blidinje 1

Mostar  - U vikendu iza nas, na skijalištu „Mr.Mate Boban“ na Blidinju održana su dva skijaška natjecanja u veleslalomu za mlađe uzraste i to „Blidinje Hypo Cup 2010“ i „2. Otvoreno prvenstvo Herceg Bosne“, priopćili su organizatori. U subotnjoj veleslalomskoj trci „Blidinje Hypo Cup 2010“ zlatom su se okitili: u kategoriji mlađih cicibanki Hasanbegović Neira iz skijaškog kluba Bjelašnica, od mlađih cicibana Hasanbegović Salih iz SK Bjelašnica, dok je u kategoriji starijih cicibanki najbolja bila Muzaferija Vedina, a među starijim cicibanima Godinjak Belmin, oboje iz SK Bjalašnica.

U kategoriji mlađe djevojčice zlato je odnijela Vitković Teodora iz SK Ilidža, dok je kod mlađih dječaka najbolji bio Hasanbegović Mirza iz SK Bjelašnica. Najbolje vrijeme u kategoriji starijih djevojčica imala je Hamamdžić Adna, a kod starijih dječaka to bio Lekić Andrej, oboje iz SK Ilidža.

 

U nedjelju na 2. Otvorenom prvenstvu Herceg Bosne sudjelovalo je čak 20 skijaških klubova, a odlično vrijeme na Blidinju samo je upotpunilo ionako odličnu skijašku atmosferu.

A zlatnim peharima i medaljama okitili su se: u kategoriji juniorki Ravančić Sara iz skijaškog kluba Stožer, a kod juniora Ivan Krajinović iz SK Blidinje Čvrsnica. U kategoriji starijih djevojčica Cicović Vanja iz SK Jahorina, kod starijih dječaka Lekić Andrej iz SK Ilidža, u kategoriji mlađih djevojčica Vitković Teodora iz SK Ilidža dok je među mlađim dječacima najbolji bio Kalajdžić Vladimir iz SK Karaula.

U kategoriji starijih cicibanki zlatom se okitila Gavrančić Tea iz SK Sarajevo, kod starijih cicibana Tomašević Ivan iz SK Javorak Nikšić. Najbolja mlađa cicibanka bila je Smolo Ajla iz SK Kakanj, a među mlađim cicibanima bio je to Lokmić Timur iz skijaškog kluba Željezničar.

U dva skijaška takmičenja za mlađe uzraste, na Blidinju se okupilo preko 20 skijaških klubova, što iz Bosne i Hercegovine što klubova gostiju. Za  idealne uslove takmičenja, uz naravno odlično vrijeme,  zaslužni su sami organizatori natjecanja, koji su mladim skijašima priuštili zaista idealne uvjete što natjecanja što okrijepe hranom i pićem nakon utrka, navodi se u priopćenju.

 

(RTM.ba)


Nema komentara

Anketa

Ustavi