RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Neimaština ga otjerala u smrt

Napisano 11.02.2012. 11:54

Obitelj poginulog mladića tvrdi

Neimaština ga otjerala u smrt

Moj sin nije lopov, kaže Sabahudin Keman, otac nastradalog Avde iz Novog Travnika
 
Pogibija Avde Kemana (22) iz Novog Travnika u noći između nedjelje i ponedjeljka prilikom pada s krova skladišta za čelik koji je u vlasništvu BNT Kovačnice, teško je potresla šestočlanu obitelj u kojoj nitko ne radi. Iz Županijskog tužiteljstva istoga dana saopćeno je da je nastradali Avdo s još dvije osobe ušao u krug BNT-a radi krađe lima s krova.
Njegov otac Sabahudin tvrdi da njegov sin nije bio lopov i da su ga nezaposlenost i neimaština natjerale da izgubi glavu za desetak maraka.
- Moj sin nikad nije kažnjavan niti je odgovarao za neko kazneno djelo. Ovo što se desilo velika je tragedija jer to što je uradio bilo je za puko preživljavanje. Izgubio je glavu za desetak maraka. Nas je bilo šestero članova obitelji i nitko ne radi, a ja nisam bio u stanju da mu dam za izlazak, za kavu ili cigarete, jer i ja jedva preživljavam. Prije tri-četiri godine završio je srednju prometnu školu. Bio je na evidenciji Biroa za zapošljavanje. Godinama bez posla, a kao i svaki mladić želio je i izići i imati nešto novca.

Uvjeren sam da je za nekog ovo uradio, jer kako je mogao ući u krug da ga nitko ne vidi. Potrudit ću se da saznam cijelu istinu o pogibiji moga sina - kazao je vidno potreseni Sabahudin Keman, otac tragično nastradalog Avde.

I susjedi pamte Avdu kao dobrog i poslušnog mladića, koji je svima pomagao, što je potvrdila i susjeda Faza Zlojić.
- Bilo je to divno dijete. Bio je miran i poslušan. Teška situacija i teška muka ga je natjerala da izgubi glavu za sitne pare - govori Faza Zlojić, Avdina susjeda.

Pogibija dvadesetdvogodišnjeg Avde teško je pogodila njegovu obitelj, a otac Sabahudin kaže da će ustrajati u otkrivanju cijele istine o pogibiji svoga sina.       

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi