RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nevenko Herceg kandidat HDZ-a BiH za hrvatskoga člana Predsjedništva!

Napisano 24.03.2010. 09:51
Nevenko Herceg i Borjana Krišto

Nevenko Herceg trebao bi biti kandidat HDZ-a BiH za hrvatskoga člana Predsjedništva, otkrivaju izvori Svevijesti.ba u stranci Dragana Čovića. Ova je odluka. navodi naš izvor, donesena još prije mjesec dana kada je Borjana Krišto odbila kandidaturu za ovu poziciju.

S objavljivanjem odluke čeka se iz više razloga. Prvi razlog su još nezavršeni razgovori oko zajedničkoga hrvatskoga  kandidata stranaka potpsinica Kreševske deklaracije, dok je drugi pripremanje javnosti za Hercegovu kandidaturu koje je započelo dobijanjem nagrade Večernjakov pečat, a nastavit će se narednih dana kroz medijske istupe i pohvale na račun aktualnoga federalnog ministra turizma. Da su izgledi za zajedničkoga kandidata mali bilo je jasno kada je Čović rekao da neće pristati ni na zajedničkoga nestranačkoga kandidata već samo za kandidata koji će biti iz njegove stranke, akojeg će sve ostale podržati. Uz Čovićev ultimatum, uslijedio je i istup Jerka Ivankovića koji je naveo da je on objavio kandidaturu i da neće odustati, a da ga ostale stranke podrže jer "jedino on ima izgleda da uz hrvatske dobije i bošnjačke i srpske glasove i tako pobjedi Željka Komšića".

Da Čović ostaje pri ultimatumu demonstrirao je Marinko Čavara koji je u utorak izjavio da je logično da zajedničkoga kandidata ponudi najjača stranka a to je, kako je Čavara kazao, HDZ BiH.  Čak su i, poslovično spori u reakcijama kada je u pitanju hrvatska politička scena, čelnici HSP-a BiH Zvonko Jurišić i HDZ 90 Božo Ljubić na nedavnom susretu u Mostaru istaknuli kako će imati svoga kandidata za Predsjedništvo BiH. Njih dvojica su ponovili kako će se zalagati za postizanje dogovora oko zajedničkog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dodajući da će, u slučaju  da HDZ BiH ostane pri svojoj odluci o vlastitom kandidatu, ove dvije stranke  istaknuti jednoga kandidata.

Dodajmo i kako će SDP BiH Željka Komšića ponovno istaknuti za hrvatskoga člana Predsjedništva. Ovo je u nedavnom intervju za Dnevni list potvrdio predsjednik Glavnoga odbora SDP-a Svetozar Pudarić koji je kazao kako nema nikakvoga razloga da Željko Komsić ne bude kandidat SDP-a za Predsjedništvo BiH.

Vijesti.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi