RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nikšić: Izetbegović ne smije priznati da je dogovorio rješenja za Izborni zakon s HDZ-om

Napisano 30.03.2018. 22:17

Lider SDP-a Nermin Nikšić kazao je gostujući u Danu uživo na N1 kako je lider SDA Bakir Izetbegović već dogovorio rješenja s HDZ-om kada je u pitanju Izborni zakon.

Kako tumačite izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je spreman prihvatiti rješenja koja HDZ eventualno dogovori s građanskim strankama.

"Vrlo mudro, on je već dogovorio rješenja s HDZ-om, ali ne smije da prizna da ih je dogovorio, onda gurajući na mala vrata, kaže de se vi sada dogovorite s građanskim strankama. Gospodin Čović je par puta javno rekao".

 

Hoćete reći da on prebacuje vrući krumpir u vaše ruke?

"Pokušava prebaciti, ne može se to prebaciti. Zašto bi se mi trebali dogovoriti s HDZ-om, a on s HDZ-om vlast otkad postoje i SDA i HDZ".

Kako je kazao, nije točno kako je ideja o ujedinjenju ljevice ubijena.

"SDP je taj koji je održao ideju živom. Isključiva odluka Predsjedništva SDP-a je da priča o gašenju SDP-a ne dolazi u obzir. Spremni smo nastaviti priču oko ujedinjenja nakon izbora. Ja i dalje tvrdim da je kandidatura Željka Komšića legalna i legitimna. Naša eventualna podrška Željku Komšiću se ogleda u tome što nećemo imati kandidata iz reda hrvatskog naroda. Ako kažete da ste spremni na ujedinjenje, dogovaranje, onda to podrazumijeva da se dogovarate oko svega. Sjedamo, razgovaramo...", naveo je Nikšić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi