RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Održan humanitarni koncert za Kliniku za dječje bolesti

Napisano 04.05.2010. 15:15
Koncert - Pedijatrija

Sinoć je u prepunom Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" održan humanitarni koncert za Kliniku za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, koji je organizirala Mladež HDZ-a BiH.

Pod ravnanjem maestra Damira Bunoze i Dragana Filipovića, na koncertu su nastupili Simfonijski orkestar Mostar, Katedralni oratorijski zbor Mostar, klape "Krš" i "Drača" te solisti Katarina Kikić, Ivo Jurić, Karlo Miličević, Mario Zovko i Josip Prskalo. Manifestaciju je vodio Veselko Čerkez, a cijena ulaznice bila je 10 konvertibilnih maraka. Naravno, sav prihod od prodaje doniran je Klinici za dječje bolesti.

Nazočnima se obratio Boris Grbešić dopredsjednik Mladeži HDZ BiH koji je pozdravio sve nazočne i zahvalio na velikom odzivu te ukratko prisutne upoznao s radom Mladeži. Nakon toga govorila je i prim. dr.Vesne Brkić i upoznala nazočne s poviješću pedijatrijske prakse u Hercegovini."

Šest desetljeća mostarske pedijatrije nisu samo povijesna činjenica, nego i jamstvo da će svakom malom pacijentu koji dođe na ovu kliniku biti pružena vrhunska medicinska skrb.Sveučilišna klinička bolnica Mostar pravi je prijatelj djeteta, tako da uz pacijente u dobi od rođenja do osamnaest godina, na Klinici mogu boraviti i majke, za koje su osigurana 24 ležaja", kazala je dr. Brkićeva.

Po njezinim riječima, za opremljenost Klinike može se reći da je zadovoljavajuća, posebice suvremenim respiratorima, inkubatorima i drugom pratećom opremom, no objektu je potrebna rekonstrukcia i obnova, posebice kada je riječ o dotrajaloj vodovodnoj i električnoj instalaciji.

bljesak.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi