RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Održano stručno usavršavanje nastavnika hrvatskog jezika u ZHŽ-u

Napisano 30.11.2018. 23:05

U Širokom Brijegu održana je stručna edukacija za nastavnike hrvatskog jezika i književnosti iz osnovnih i srednjih škola Zapadnohercegovačke županije na temu "Analiza složenosti književnog teksta“.

Stručna edukacija održana je u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Zavoda za odgoj i obrazovanje, uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske, prenesi Fena.

Na edukaciji je sudjelovalo 65 nastavnika hrvatskog jezika i književnosti iz osnovnih i srednjih škola te gimnazija u ZHŽ-u.

Stručna edukacija uključivala je predavanje i pedagošku radionicu koje su vodili vrsni stručnjaci iz te oblasti, viši savjetnik za hrvatski jezik Agencije za odgoj i obrazovanje iz Splita dr. sc. Srećko Listeš, voditeljica Županijskog vijeća za grad Split Nataša Botica te profesorice Silvana Bampa-Listeš i Dragana Plosnić.

Organizatori su napomenuli kako je ovo prva u nizu stručnih edukacija koje će biti organizirane za učitelje, nastavnike i profesore u Bosni i Hercegovini te da će stručno usavršavanje pokrivati različite teme, od nastave informatike, povijesti do, primjerice, novih inicijativa u području učenja i poučavanja.

Sljedeća radionica na već spomenutu temu bit će organizirana za nastavnike hrvatskog jezika i književnosti iz Hercegbosanske županije, a održat će se 7. prosinca u Tomislavgradu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi