RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Orašje: Općina će novčano pomagati višečlane obitelji

Napisano 05.06.2016. 20:40

Općinsko vijeće Orašja usvojilo je Odluku o novčanoj pomoći višečlanim obiteljima. Po ovoj Odluci jednokratnu novčanu pomoć tijekom kalendarske godine može ostvariti obitelj s troje i više djece do 19 godina starosti odnosno do 25 godina starosti ako se nalaze na redovitom školovanju, bez stalnih mjesečnih primanja u iznosu od 150 marka, odnosno čija ukupna mjesečna primanja ne prelaze iznos prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine za posljednji mjesec u iznosu od 100,00 KM po djetetu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Pravo na novčanu pomoć imaju i obitelji bez jednog roditelja za svako dijete do 19 godina starosti odnosno do 25 godina starosti ako se nalazi na redovitom školovanju, bez stalnih mjesečnih primanja u iznosu od 180,00 KM po djetetu, te obitelji bez jednog roditelja za svako dijete do 19 godina starosti odnosno do 25 godina starosti ako se nalazi na redovitom školovanju čija ukupna mjesečna primanja ne prelaze iznos prosječne neto plaće zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine za posljednji mjesec, u iznosu od 130,00 KM po djetetu.

Zahtjevi s potrebnim dokazima i dokumentacijom podnose se Centru za socijalni rad na temelju čijeg prijedloga će Općina Orašje izvršiti isplate.

 

Plan obrane od poplava

Općinsko vijeće Orašja je usvojilo i Operativni plan obrane od poplava  kojim su obuhvaćene mjere, aktivnosti i postupci u slučaju poplave, a ovim planom definirane su i raspoređene zadaće, te objekti koji imaju prioritet u zaštiti od poplava kao i plan evakuacije, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na temelju Odluke o pristupanju izrade revidirane Strategije urađen je Plan implementacije za razdoblje 2016.-2018. godina. Plan revidirane Strategije obuhvaća ukupno 103 projekta i mjere: iz ekonomskog razvoja 28 projekata i mjera, iz društvenog razvoja 29 projekata i mjera i iz zaštite okoliša 46 projekata i mjera. Vijećnici su usvojili ovaj Plan u predloženom obliku.

 

Mjere za razvoj poljoprivrede

Vijećnici su usvojili i Odluku o poticajnim mjerama za razvoj poljoprivrede na području općine Orašje na temelju koje je načelnik zadužen da objavi javni poziv. Odlukom je uređen način, uvjeti, kriteriji i postupak dodjele nepovratnih novčanih sredstava iz Proračuna općine Orašje u 2016. godini u svrhu poticanja  razvoja poljoprivrede na području općine Orašje, za ulaganja izvršena od 1.1.2016. godine. Investicijske potpore dodijelit će se za: izgradnju protugradnih mreža u voćnjacima, izgradnju sustava za navodnjavanje u voćarskoj proizvodnji, izgradnju sustava za navodnjavanje u povrtlarskoj proizvodnji – «na otvorenom», nabavku uređaja za zaštitu bilja u plasteničkoj proizvodnji povrća, nabavku višegodišnje difuzne folije za pokrivanje plastenika, nabavku opreme za pčelarstvo, nabavku traktorske kosačice za košenje voćnjaka i izgradnja novih farmskih objekata.


Nema komentara

Anketa

Ustavi