RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Osniva se Forum studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Napisano 25.03.2011. 15:16

Osnivanje Foruma studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održat će se 04. travnja 2011. godine u Amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. ''Motiv koji nas pokreće za rad jest osobno usavršavanje, praktična iskustva, doprinos zajednici i podizanje kvalitete studentske nastave u okvirima ekonomije na višu razinu'', navode iz FSEF-a.


Osnivanjem Foruma pružit će se studentima mogućnost izgradnje sustava vrijednosti temeljenog na razumijevanju ekonomskih znanosti. Osnovni zadatak Foruma je održavanje stručnih seminara, foruma, javnih tribina i panel diskusija za stručno usavršavanje i obrazovanje studenata. Iskustvo stečeno na forumu na njih će imati  utjecaj u njihovom profesionalnom usmjerenju, jer će im to omogućiti osjetiti i praktičnu stranu ekonomskih procesa. S obzirom na drugačiju vrstu vježbi u obrazovnom planu i programu ovakve stvari se  ne mogu naučiti na predavanjima. 

Forum organiziraju studenti Ekonomskog fakulteta u Mostaru, a u realizaciju će biti uključeni i profesori Ekonomskog fakulteta i eksterni članovi.

Na Forumu sudjeluju profesori i asistenti sa Sveučilišta u Mostaru, jer Forum u Mostaru prvenstveno čine studenti s te obrazovne ustanove.

Osim renomiranih profesora, predavača će popuniti domaći i međunarodni stručnjaci iz poslovnog svijeta.

Predviđeno je okupljanje i upoznavanje sudionika FSEF-a, nakon čega slijede uvodna predavanja o Pravilniku o radu (POR), Poslovniku o radu FSEF-a, te Statutu.  Donijet će se sve bitne odluke vezane za spomenute akte i usuglasiti Statut.

Osim zakonodavnih aktivnosti na sjednicama, planirano je održavanje interaktivnih predavanja i radionica edukativnog karaktera gdje će predavači biti međunarodni facilitatori te domaći stručnjaci.

Neizostavan dio je i druženje sudionika u cilju međusobnog upoznavanja i razmjene stečenih iskustava.

U sklopu Foruma studenata Ekonomskog fakulteta organizira će se u drugoj polovici godine i Međunarodni Ekonomski forum. Na tom Forumu će biti prisutni predstavnici studenata i profesora s drugih fakulteta u regiji npr. iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije itd. predavači će biti osobe iz javnog života, iz područja ekonomskih znanosti.

Teme će biti vezane za razvoj gospodarstva zemalja regije i ulazak u EU. Ovim Forumom će se dovesti Mostar, a samim time i Sveučilište u Mostaru na veću razinu obrazovanja, te će doći do veće povezanosti studenata Ekonomije u regiji, navode iz organizacije FSEF-a.

HB.org | Bljesak.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi