RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Otvoreni 15. Dani hrvatskog filma u Orašju

Napisano 07.09.2010. 01:03

Općinski načelnik Đuro Topić službeno je proglasio 15. Dane hrvatskog filma otvorenim u prepunoj Kino dvorani u Orašju, te zaželio dobrodošlicu svim gostima svih festivalskih dana. Poseban gost na otvorenju bila je visoka pokroviteljica manifestacije predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Borjana Krišto koja je kazala: „Imam zadovoljstvo što već četiri godine u Orašju s vama dijelim radost ove velike manifestacije s prepoznatljivim ozračjem, gostoprimstvom i toplinom prijema. Ova je obljetnica vrijedna poštovanja i hvale prije svega Ivi Gregureviću i Iliji Benkoviću koji skupa sa svojim timom organiziraju ovu etabliranu kulturnu manifestaciju koja ne samo da premašuje okvire Posavine nego i BiH.“

Uz predsjednicu Federacije na premijeri su bili visoki dužnosnici iz Republike Hrvatske i naše zemlje: Bariša Čolak, ministar pravosuđa u Vijeću ministara BiH, dr. Nevenko Herceg, ministar turizma i zaštite okoliša u Vladi FBiH, dopredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš, generalni konzul RH u BiH Tuzla Josip Juras, državni tajnik u Ministarstvu RH Želimir Janjić, Slavko Matić, zastupnik u Zastupničkome dome Parlamentarne Skupštine BiH, Mijo Matanović, predsjednik Vlade Županije Posavske i dr.

Tijekom svečanosti otvorenja uručene su nagrade Zlatni dukati u postolju abonosa za poseban doprinos filmu Zlatku Vitezu, Jošku Juvančiću i Antunu Vrdoljaku, a publiku u Orašju još su pozdravili brojni glumci i redatelji: Predrag Vušević, Marija Škaričić, Ankica Dobrić, Špiro Guberina, Vedran Mlikota, Anja Šovagović, Nataša Dorčić, Ksenija Marinković, Miroslav Škoro, Armin Omerović, Duško Ljuština, Mila Elegović, Slaven Knezović, Armin Omerović, Jasmin Duraković, Ivo Gregurević i Rajko Grlić.

Nakon filma Neka ostane Među nama glumci i gosti nastavili su druženje na ranču Ribarska kuća na samoj obali Save uz slavonske tamburaše, dalmatinske klape, zvukove i bubnjeve Indijanaca, spektakularan vatromet, a uz večeru služene su i domaće posavske delicije.

 

(orašje.ba)


Nema komentara

Anketa

Ustavi