RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

OVO SE NEĆE SVIDJETI SARAJEVU Karamatić u Češkoj otvoreno govorio o tome kako manipuliraju bošnjački mediji

Napisano 15.06.2018. 23:28

Jučer i danas Mario Karamatić boravi u Češkoj na dvodnevnoj konferenciji o slobodi medija javnim servisima. Kako je pojasnio u izjavi za Dnevnik.ba, tamo je spomenuo slučaj šikaniranja Ivana Šušnjara i Tvrtka Milovića te slučaj profesora Uge Vlaisavljevića.

Karamatić nam je rekao kako je na konferenciji spomenuo da je direktoru FTV-a i cijelom Upravnom odboru mandat davno istekao:

"Što se tiče rada Javnih servisa naglasio sam u svome obraćanju kako je direktoru FTV- kao i Upravnom odboru istoga već godinama istekao mandat", rekao nam je Karamatić i dodao:

"Koliko je taj servis politički neovisan pojasnio sam i na primjerima novinarske perjanice FTV-a, Bakira Hadžiomerovića koji je bio kandidat SDP- a za člana Predsjedništva, a naveo sam i primjer kako je tadašnji predsjednik SDP-a, Zlatko Lagumdžija uređivao središnju informativnu emisiju te TV kuće", rekao nam je Karamatić.

Karamatić je rekao i da se dotaknuo onog što je vezano za poltičke pritiske na novinare.

Govoreći o političkim pritiscima na novinare Karamatić je naveo primjer kako je upravo zemlja domaćin, Republika Češka, na traženje  Veleposlanstva SAD-a i sarajevskih političkih krugova uskratila agreman Ivanu Šušnjaru zbog pisanja o djelovanju Veleposlanstva SAD-a u BiH. Također je naveo i primjer medijske hajke koja se vodila protiv Tvrtka Milovića zbog njegovih političkih stavova, a naglasio je i trenutačnu hajku koja se preko medija vodi protiv uglednog sarajevskog intelektualca, Uge Vlaisavljevića.

Svoje obraćanje, kako nam je sam rekao, Karamatić je završio simboličnim riječima:

"Ja jesam za slobodu riječi i slobodu mišljenja ali ne takvu kao vi. Za razliku od vas ja sam za slobodu mišljenja svih, a ne samo onih čije mišljenje mi odgovara", rekao je on prisutnima na konferenciji.

Podsjetimo, jučer i danas, odnosno, 14. i 15. lipnja, Karamatić u Češkoj sudjeluje na  Interparlamentarnoj konferenciji predstavnika parlamenata država u procesu pristupanja Europskoj uniji i Europskog parlamenta.

Konferencija, koju organiziraju Direktorat Europskog parlamenta za demokratsku podršku i Donji dom Parlamenta Češke Republike, posvećena je podršci slobodi govora i medijskim slobodama.


Nema komentara

Anketa

Ustavi